”Ajunge – nu vă mai atingeți de statuile noastre!!! Ele au suflet și suferințe biblice… !”

”Să punem pumnul în pieptul furtunii că de nu, pierim!”

Iar când va veni dușmanul
Să vă ia pământ și drept,
Români, scuturați gorunul
Ca din somn să mă deștept!”
AVRAM IANCU 1824-1872
Conduși de Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu (SAI), zeci de protestatari s-au întâlnit ieri,  în centrul orașului  Turda, pentru a cere administrației locale să renunțe la mutarea statuii lui Avram Iancu. Mulți dintre aceștia au venit chiar de la marea sărbătoare națională  de la Crucea Iancului din Mărișel, unde au fost prezenți mii de români.
Participanții la protest sunt de părere că prin mutarea statuii se realizează o mare impietate față de memoria eroului național și se golește de orice semn de românism piața centrală a orașului și aceasta devine o piață dominată de clădirea bisericii reformate și clădirile retrocedate cultelor.Chiar dacă evemimentul nu a fost aprobat de primăria turdeană, mitingul tot a avut loc.
Răpunem colții excavatoarelor ce sapă în Eroi!
”Nu ne-au putut opri la Valea Uzului, nu o vor putea face nici la Turda! Primăria Turda nu a avizat protestul Societății Avram Iancu din România împotriva scoaterii statuii Crăișorului Munților din centrul orașului. Nimeni nu dă înapoi!  Împreună stăm în calea excavatoarelor ce vor a săpa în temelia națională, ce vor a scoate Crucile de pe mormintele jertfei și statuile eroilor din centrul spațiului românesc. Aceste simboluri nu sunt simple obiecte de piatră, ci mărturia vie a măreției noastre de odinioară, sunt dovada de netăgăduit că am putut fi în glorie în pofida marilor imperii de care cenușa s-a ales, sunt certitudinea că ,,vom putea fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât!” Păstrarea reperelor, simbolurilor de luptă si victorie este o condiție atât de necesară pentru ridicarea noastră ce va aduce odată cu ea si ridicarea din genunchi a statului român din fața noilor imperii globaliste. De aceea, ei, străinii și trădătorii, mușcă prin colții excavatoarelor corectitudinii politice din sfinți, eroi, voievozi și martiri, pentru că ei sunt modelele concrete de rezistență, demnitate, libertate națională. Protestul de la Turda este un test, un examen la obiectul Cultul Eroilor, scos din manualele școlare. Mergem cu Dumnezeu înainte,  pentru Biruința Neamului Românesc!” a transmis Mihai Tîrnoveanu.

”Ca descendent al românismului și autor al proiectului parlamentar – Avram Iancu – Erou al Națiunii Române – nu voi tolera crima cultural-istorică împotriva memoriei postume a Crăișorului!…. Proiectul a fost votat în Parlamentul României, devenit DECRET PREZIDENȚIAL și LEGE A STATULUI ROMÂN!
Consider că este o execuție publică a identității poporului român… prigoana împotriva statuii lui Avram Iancu din centrul orașului Turda și o trădare națională…! S-au constituit plutoane de execuție împotriva poporului român, iar temniceri preistorici – încearcă să ne vânture în neanturi negre!
Ajunge cu jefuirea patrimoniului spiritual geto-dacic – românesc! Ajunge cu alungarea Martirilor și Eroilor Golgotei Românești din constelația umanității – ei sunt Sfânta noastră Biserică – la ei ne închinăm sufletele! S-au înălțat la Dumnezeu – pe propriul lor sânge, nu ne pângăriți credința și aura străbunilor! Răbdarea și bunătatea noastră au deopotrivă – legi aspre și blânde! Cultura și istoria geto-dacică românească au un apostolat providențial, hazardul istoric a fost învins de această perenitate cultural istorică! Cultura și istoria geto-dacică românească – nu și-au găsit un Hitler….. care să le jefuiască de tezaurul spiritual milenar! Europa s-a născut în Carpații români – spun toate scrierile antice și savanții de azi… !
Ajunge – nu vă mai atingeți de statuile noastre!!! Ele au suflet și suferințe biblice… !
Toate statuile străbunilor…. au inimi vii în pietrele, lemnele sau metalul din care le-am înălțat!!!
În aceste statui… bat cu vuiet lancea lui Horea, sabia lui Avram Iancu, Ghioaga lui Mihai Viteazul – – bate Tricolorul!!!” a  conchis  colegul nostru, istoricul și jurnalistul Laurian Stănchescu.
Este treaba” Ministerului Culturii să apere și să rezolve acest act de barbarie culturală și spirituală . Distrugerea patrimoniului este o circumstanță agravantă …..
Chiar și depozitarea molozului pe soclul lucrării , distrugerea lui este o atingere suficientă …..
Protestul Societății Avram Iancu se va concretiza într-o petiție adresată primăriei Turda, parlamentarilor clujeni, Prefecturii Județului Cluj, etc. ”Suntem hotărîți să apelăm la toate mijloacele legale,  pentru a bloca mutarea statuii lui Avram Iancu din piața centrală a orașului, și de a-i aduce cuvenita cinstire pentru lupta și jertfa sa” au transmis organizatorii mitingului de protest.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share