Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Corneliu Ștefan: Festivalul Național de Romanțe ”Crizantema de Aur” este o bijuterie a patrimoniului românesc

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a transmis un mesaj cu ocazia Festivalului Național de Romanțe ”Crizantema de Aur”, ediția cu numărul 56, desfășurat în perioada 19-21 octombrie 2023 la Târgoviște.

”O bijuterie a patrimoniului românesc

Județul Dâmbovița are, în istoria sa, simboluri excepționale ale patrimoniului românesc, material și imaterial. Unul dintre acestea reprezintă o “bijuterie a coroanei”, așa cum inspirat este numit de specialiști Festivalul Național de Romanțe “Crizantema De Aur”.

Anul trecut, la redeschiderea Curții Domnești, regretatul academician Răzvan Theodorescu și-a încheiat discursul cu un mesaj emoționant: “Pentru mine, Târgoviște rămâne Târgoviștea romanței, Târgoviștea istoriei, Târgoviștea unor intelectuali de primă mână”. Tot anul trecut, cu ocazia primei ediții a Zilelor Județului Dâmbovița, celebrată de noi și la Muzeul “Casa Romanței” din Târgoviște, un alt mesaj a impresionat profund audiența, fiind rostit de marele om de cultură, muzeolog, prof. Univ. Dr. Ioan Opriș, fost secretar de stat în Ministerul Culturii: “Înființarea Muzuelui Casa Romanței este un gest fondator și patriotic. Romanța este identitară. Ce avem în acest muzeu se cuvine să intre în tezaurul României. Să salvgardăm acest tezaur și să-i garantăm o dezvoltare.” Așadar, este misiunea noastră de a oferi generațiilor viitoare astfel de repere ale identității noastre culturale. Festivalul Național de Romanțe “Crizantema de Aur” va scrie și anul acesta noi file de istorie, la cea de-a 56-a ediție, pe scena cea mai elegantă a romanței românești din țara noastră. Personalităților care ne vor onora cu prezența și cu implicarea în organizarea evenimentului le mulțumim. Le urăm mult succes concurenților și invitaților veniți la Târgoviște din toate zonele istorice ale României, din Republica Moldova și din Diaspora, cu convingerea că și ediția din acest an va aduce multă bucurie românilor de pretutindeni, prezenți în sala de spectacol sau în fața micilor ecrane.” (Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița)

Distribuie acest articol Oficial Media
Share