20/09/2021

ALEGERI LOCALE 2016. S-a dat startul campaniei electorale! Alegerile locale se vor desfăşura într-un singur tur

alegeri

ALEGERI LOCALE 2016. Campania electorală a început! De astăzi, afişele electorale şi corturile sunt INTERZISE, iar candidaţii NU au voie să organizeze spectacole şi nici să ofere pixuri, şepci, brichete sau geci şi găleţi, aşa cum obişnuiau să facă în anii trecuţi. Campania electorală pentru alegerile locale se va încheia pe 4 iunie. Pe 5 iunie, românii cu drept de vot sunt chemați la urne pentru a-și alege primarii, consilierii locali și județeni. Votarea începe la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00. Alegerile locale se vor desfăşura într-un singur tur.

ALEGERI LOCALE 2016. Joi, cu doar o zi înainte de startul campaniei, preşedintele Klaus Iohannis a lansat un apel, de la Palatul Cotroceni, pentru prezenţa cetăţenilor la urne şi a făcut portretul primarului ideal: integru, fără probleme cu legea şi bun gospodar!

ALEGERI LOCALE 2016. Autoritatea Electorală Permanentă i-a atenţionat, joi, pe candidaţii la alegerile locale să retragă de pe străzi bannerele, corturile şi toate celelalte materiale de propagandă electorală, în caz contrar urmând să fie amendaţi.

ALEGERI LOCALE 2016. „Interesul nostru, ca AEP, este ca toţi competitorii electorali aflaţi în momentul de faţă în competiţia pentru alegerile locale să ştie că, în această noapte, trebuie să dispară toate materialele de propagandă electorală aflate în spaţiul public la această oră. Începând cu ora 00.00, toate aceste materiale pe care le vedeţi în spaţiul public sunt interzise, permise fiind doar afişele electorale cu dimensiunile stabilite de lege”, a declarat Constantin Florin Mitulețu-Buică, vicepreşedinte AEP.

Potrivit acestuia, Poliţia naţională şi Jandarmeria pot da amenzi cuprinse între 600 şi 1000 de lei şi sesizează AEP, care, în urma unor controale, este abilitată să sancţioneze, la rândul său, cu amenzi cuprinse între 15.000 şi 50.000 de lei, potrivit Legii finanţării campaniilor electorale. De altfel, orice persoană îi poate sesiza pe poliţişti sau jandarmi cu privire la existenţa acestor materiale de propagandă pe străzi.

ALEGERI LOCALE 2016. Conform legii, singurele materiale de propagandă electorală permise în perioada campaniei sunt: afişe cu dimensiunile de cel mult 500 milimetri o latură şi 350 milimetri cealaltă latură, afişe prin care se convoacă o reuniune electorală cu 400 milimetri o latură şi 250 milimetri cealaltă latură amplasate în locurile speciale pentru afişaj, materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală, publicitate în presa scrisă, materiale de propagandă electorală online, broşuri, pliante şi alte materiale tipărite.

Totodată, în campania electorală pentru alegerile locale din 2016 sunt interzise următoarele forme de publicitate electorală: bannere, mesh-uri, panouri publicitare mobile, steaguri publicitare, ecrane publicitare, panouri publicitare fixe sau mobile, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule, vehiculele inscripţionate cu sloganuri de campanie, vehiculele care difuzează materiale audio, spectacole, serbări, focuri de artificii etc.

ALEGERI LOCALE 2016. În campania electorală, competitorilor electorali le este interzisă achiziţionarea, oferirea, distribuirea sau darea, în mod direct sau indirect, a pixurilor, a cănilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, a gecilor, a impermeabilelor, a pelerinelor, a vestelor, a şepcilor, a căciulilor, a fularelor, a sacoşelor, a pungilor, a umbrelelor, a găleţilor, a brichetelor, a chibriturilor, a produselor alimentare, a produselor alcoolice, a ţigărilor şi a altor produse asemănătoare.

ALEGERI LOCALE 2016. Campania electorală a început oficial vineri, 6 mai, la ora 00.00, şi va dura 30 de zile, urmând ca, în 5 iunie, să aibă loc alegerile locale, scrie realitatea.net

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share