28/07/2021

Vernisaj Eugen Dornescu la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Afis Expozitie Eugen DornescuTeatrul Tony Bulandra este onorat să găzduiască în luna mai lucrările pictorului și graficianului Eugen Dornescu. Invităm publicul târgoviștean la vernisajul acestuia, joi, 6 mai, începând la ora 18:45, în foaierul instituției.

Eugen Dornescu s-a născut la 3 septembrie 1955 și a studiat la clasa prof. Dan Hatmanu în cadrul Academiei de Artă Iași. Azi, un prolific creator, profesor de pictură la Liceul de Artă din Sibiu și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, fostul său profesor, pictorul și graficianul Dan Hatmanu are următoarele cuvinte de laudă la adresa sa: „...Cu o înzestrare deosebită de desenator, de colorist, cu evidente daruri pe tărâmul artei compoziției, cu o voință acerbă de reînoire, Eugen Dornescu ne apare astăzi ca o fericită împlinire și maturitate creatoare…” (catalog, 2003). Din 1977 este o prezență prolifică în pictura și grafica națională, premiat la expoziții și concursuri din România și din Italia.Eugen Dornescu foto

Despre creațiile sale, graficianul sibian spune: „Într-o lume artistică adesea plină de agitaţie şi de gălăgie fals modernistă, simţi uneori o nevoie uriaşă de a te refugia în misterul şi fascinaţia muzeului, în preajma valorilor consacrate definitiv. De aceea lucrările mele ne invită la un exerciţiu de retrospecţie dar şi de introspecţie, ne invită să redescoperim nostalgia muzeului imaginar al fiecăruia dintre noi…”

Vă așteptăm cu drag să îl cunoașteți pe artist și operele sale.

Expoziția lucrărilor este realizată cu sprijinul Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share