21/10/2020

Alianța Noastră România o alternativă pentru vechii PNL-iști?

anr-marian-munteanu

În Dâmbovița, Alianța Noastră România, și-a strâns oamenii fără mare tam-tam și luptă de la egal la egal cu organizațiile județene de partid, desigur cu excepția PSD. Organizația ANR Târgoviște este condusă de Cătălin Trandafir, cunoscut ca un om onest, un vechi militant pentru drepturile reale ale cetățenilor, iar la nivel de județ o are ca presedinte pe doamna Adriana Bogheanu, medic primar.

Pâna aici lucrurile sunt bune. Se creionează o filială puternică în jurul lui Marian Munteanu, un nume de referință în România ultimilor 26 de ani. Luptător în primele rânduri în Decembrie 1989, și una dintra variantele PNL la Primăria București 2016, Marian Munteanu dezvoltă propriul partid –Alianța Noastră România- și intră în lupa electorală pentru alegerile parlamentare din acest an.

După scandalul creat în jurul său și după răspunsul CNSAS, cum că acesta nu a făcut Poliție Politică, Alianța ANR a prins contur si la nivel județean, astfel că pe data de 3 noiembrie 2016, am primit un comunicat de presă pe adresa redacției, mesaj referitor la statutul organizației și intențiile acesteia pentru dâmbovițeni.

Într-o zonă politică de unde au răsărit ca ciupercile după ploaie litere gen PUR, PND, ALDE, M10, UNPR, PMP, USR și alte majuscule care mai de care  mai “impozante”, iată că ANR se alătură celorlalte, fără să știm dacă lucrul acesta este neapărat rău [asa cum ne-a obisnuit politica]. Întrebarea care se pune la nivelul județului Dâmbovița este legată de proveniența membrilor care îngroasă acum rândurile organizației. Știind că Marian Munteanu a fost un luptător anticomunist, deducem lesne că partidul va milita în politica de dreapta, accentuat împotriva PSD.

În ultimele zile asistăm și noi la mișcările de trupe din zona liberal-dâmbovițeană și remarcăm exodul liberalilor nemulțumiți dinspre Marele PNL înspre Noua ANR. Deși nu se afirmă public, frăția dintre PDL și PNL nu s-a materializat; ea există doar la nivel declarativ. Foarte multi membri PNL, nemulțumiți de politica liberală impusă atât  de la centru, cât și de la nivel județean [prin capii foști PDL-iști], au început în ultima vreme să fugă care-ncotro.

Organizația PNL Dâmbovița și președintele Cezar Preda, -care poate a venit cu gânduri bune aici-, se află pe buza prăpastiei, fără să știe că undeva, dedesubt, totul se surpă ca un castel de nisip.

pnl-dambovita-parlamentare

Nu putem afirma că venirea domnului Cezar Preda a creat acest exod, întrucât nemulțumirile și plecările din partid existau și înaintea venirii domniei sale și, în plus de aceasta, Cezar Preda nu pare un om care să atace murdar, ci mai degrabă un diplomat, care spune ce poate face partidul său și nu ce nu pot face ceilați.

În ciuda celor scrise mai sus, ANR devine tot mai clar că este o organizație formată din foști PNL-iști. Marele câștigător la aceste alegeri va fi PSD care nu are nevoie să mai facă nimic în acest moment pentru a obține peste 65 % din voturile alegătorilor.

Declarațiile domnului Iancu Caracota, cum că PNL va obține peste 30% n-au nicio susținere reală, și dacă lucrurile decurg în acest fel există surpriza ca PNL Dâmbovița să nu obțină în județul Dâmbovița nici măcar 20% din voturile alegătorilor.

Așadar ne confruntăm cu apariția pe scena politică dâmbovițeană a Alianței Noastre România, în vreme ce PSD mătură totul în cale și PNL suferă o moarte lentă, risipindu-se în cele…. două-trei zări.

tutuianu-conferinta

Cristi Iordache

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share