04/12/2021

Alianța USR PLUS: Vrem să poți alege școala la care merge copilul tău

Vrem să poți alege școala la care merge copilul tău, dintre mai multe opțiuni potrivite. Vrem un sistem de învățământ ca un organism viu, în continuă adaptare.
Nevoia de schimbare în sistemul de educație românesc este acută și ne atinge pe toți. Sistemul de învățământ este înghețat în propriile rutine – ignorând parcă lumea din jur, aflată în continuă schimbare. Ineficiența și rigiditatea se reflectă în rata îngrijorătoare a abandonului școlar sau în faptul că elevii români sunt printre cei mai demotivați elevi din Europa.
În ultimii 12 ani bugetul educației s-a dublat, în condițiile în care numărul de elevi a scăzut. Însă rezultatele nu au fost vizibile. Este clar – așa cum se întâmplă și în alte domenii esențiale – că mai contează și cum anume sunt cheltuiți banii.
Concret, ne dorim școli cu mai multe responsabilități, și mai implicate în comunitate. Ceea ce se poate rezolva prin mutarea centrului de decizie dinspre minister și primărie, către consiliul de administrație al școlii.
Credem că este necesară regândirea materiilor predate, prin crearea unui curriculum național simplificat, completat de unul suplimentar – la decizia elevului sau a școlii.
De asemenea, este nevoie un proces mai ușor de înființare și funcționare a grădinițelor, școlilor și liceelor private. Ne dorim ca fiecare părinte să poată alege școala cea mai bună pentru copilul său și să aibă la dispoziție aceeași sumă pe care o poate direcționa către o școala publică sau una privată.
Citește aici întregul nostru angajament și află toate măsurile pe care le propunem pentru dreptul de a alege în educație: https://www.usrplus.ro/educatie_ca_la_carte
Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare! Citește toate angajamentele noastre pe www.usrplus.ro #AngajamenteleUSRPLUS
Sursa: USR Dâmbovița
Distribuie acest articol Oficial Media
Share