01/12/2020

Adrian Țuțuianu: Guvernul PNL a făcut datorie publică în 11 luni mai mare decât în primii 19 ani de după Revoluție!

Senatorul Adrian Țuțuianu, președinte Pro România Dâmbovița și candidat la funcția de deputat la alegerile parlamentare din 6 decembrie, aduce în atenția publică câteva cifre ”care ne arată direcția total greșită în care se îndreaptă România”. 
„Dacă vom înțelege că aceste cifre ne afectează direct viețile, atunci va trebui să facem o schimbare decisivă pe 6 decembrie. În acest ritm, intrăm în colaps total”, a spus Adrian Țuțuianu în cadrul unei conferințe de presă.
  •  Datoria publică în primele 9 luni ale acestui an, măsurată prin deficitul bugetar este de 67,27 miliarde lei (14 miliarde euro). La această sumă se adaugă datoria publică nouă din noiembrie și decembrie 2019, luni gestionate de același guvern: încă 19,5 miliarde de lei (4 miliarde de Euro). Altfel spus: Guvernul PNL a făcut datorie publică în 11 luni mai mare decât în primii 19 ani de după Revoluție!

Citește și: PROmisiunea ieșirii din criză: venit minim și sprijin economic de criză

  • România a ajuns țara care se împrumută la cele mai mari dobânzi din toată Uniunea Europeană, mai exact, ratele de dobândă pe termen lung in Romania sunt de 3,49% pe an, de 3 ori și jumatate mai mari decât in Grecia (1,08%), aproape triple fata de Polonia (1,35%), mai mult decat triple fata de Cehia (0,98%), de 17 ori mai mari decat Bulgaria (0,2%). Dobanzile la care se imprumuta România sunt de 13 ori mai mari decât în Spania și de 3 ori și jumătate mai mari decât în Italia.

Citește și: Adrian Țuțuianu: Dacă nu schimbăm ceva pe 6 decembrie, vom avea 4 ani foarte grei, cu austeritate dură

  • Cele de mai sus sunt rezultatul acțiunilor lamentabile ale Guvernului Orban în zona economică, rezultatul lipsei de reacție din partea BNR și rezultatul complicității dăunătoare a Opoziției politice – mă refer direct la Partidul Social Democrat. Dacă vom înțelege că aceste cifre ne afectează direct viețile, atunci va trebui să facem o schimbare decisivă pe 6 decembrie. În acest ritm, intrăm în colaps total.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share