Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Aminoacizii cu catena ramificata si glutamina – combustibilul ideal pentru musculatura 

Aminoacizii cu catena ramificata si glutamina: combustibilul ideal pentru musculatura 

   BCAA ( aminoacizii cu catena ramificata): au efect anabolic si nu sunt aminoacizi metabolizati in stomac, ci direct in  tesutul muscular. Datorita modului in care muschii beneficiaza de proprietatile BCAA, suplimentul prezinta 2 beneficii importante: primul ar fi ca muschii folosesc BCAA drept combustibil chiar in timpul antrenamentului cu greutati, iar al doilea ar fi ca perioada de recuperare si refacere de dupa efortul depus este mult mai scurta. Consumul suplimentului inainte de inceperea antrenamentului ajuta la furnizarea de energie pe o perioada lunga celulelor musculare si protejeaza tesutul muscular in timpul antrenamentului. Consumul suplimentului dupa programul de antrenament ajuta organismul sa se recupereze si sa se refaca rapid.

L-izoleucina: contribuie la refacerea musculară după antrenamente şi are rol important în metabolismul energetic. De asemenea, L-izoleucina este importantă pentru prevenirea atrofierii masei musculare în cazul persoanelor cu dizabilităţi.

megg-white

L- Leucina: este considerată un aminoacid vital în sinteza proteinelor şi în multe alte procese metabolice. Acest aminoacid ajută în reglarea nivelului de glucoză din sânge, grăbeşte recuperarea organismului după antrenamente intense şi stimulează producerea hormonului de creştere. Leucina este utilă în creşterea masei musculare dar şi în scăderea în greutate. Cei care au folosit alte substanţe în scopurile menţionate mai sus şi s-au blocat ar putea încerca acest aminoacid. Diferite studii au aratat că leucina acţionează într-un mod unic: faţă de alţi aminoacizi, leucina ajută la arderea grăsimilor dar nu distruge şi proteinele din care este compus muşchiul şi astfel acestea contribuie la dezvoltarea muşchiului respectiv.

guide_to_fat-burning_training-26cheese

L- Valina: acilitează stocarea glicogenului la nivelul muşchilor şi astfel le furnizează energie prevenind distrugerea lor în timpul exerciţiilor fizice intense.Valina are un rol important şi în ameliorarea stărilor de nervozitate, în tratarea insomniei şi în scăderea poftei de mâncare. Persoanele care beneficiază din plin de efectele valinei sunt maratoniştii şi culturiştii, datorită faptului că acest aminoacid este folosit pentru refacerea ţesutului muscular, în metabolismul muşchilor şi creşte rezistenţa la efort prelungit.

soy1

   L- Glutamina: aminoacid semiesential, poate fi sintetizata de organism dar, in perioade de stres, traume, efort fizic si intelectual este necesar aportul din exterior. Este prezenta in fiecare celula a organismului uman. In cantitatea cea mai mare se afla in muschi, sange, fluidul cerebro-spinal, plamani si in tractul digestiv. Are urmatoarele indicatii: functionarea normala a sistemului nervos prin furnizarea energiei primare a creierului – aminoacid care traverseaza bariera hemato-encefalica, fiind considerat carburantul creierului prin imbunatatirea sintezei: acetilcolinei – neurotransmitator excitator implicat in controlul central al reglarii neuroendocrine a somnului, invatarii si a memoriei si acidului gama aminobutiric (GABA) – neurotransmitator relaxant; mentinerea structurii si functionarii normale a sistemului digestiv; reducerea permeabilitatii intestinale prin mentinerea integritatii mucoasei intestinale (glutamina este sursa de energie pentru enterocite si colonocite); echilibrarea pH-ului organismului prin efect alcalinizant, sustinerea sistemului imunitar; refacerea organismului in stari de convalescenta si efort muscular intens (prin efect anabolizant: favorizarea sintezei de proteine si glicogen in ficat).

 b

Doresti sa ai o dieta de calitate care sa-ti asigure toti nutrientii esentiali, ai nevoie de noi ponturi privind diversitatea alimentelor, iti doresti o alimentatie cat mai sanatoasa, esti nerabdator sa-ti atingi mai repede obiectivele sportive, doresti sa achizitionezi suplimente alimentare cat mai de calitate? Scrie-mi pe adresa de email, relateaza povestea si doleantele pe care le ai si ne straduim sa concepem o dieta si un program de suplimente alimentare cat mai adecvat nevoilor tale.
 Adrian Udrea-  nutritionist sportiv- Timisoara

plantevindecatoare@gmail.com

Citeste si:

Unturile vegetale – alimente pline de proteine, grasimi sanatoase si vitamine

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share