Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

ANL-urile pot deveni locuinte proprii si permanente

Locuintele ANL sunt in atentia tinerilor care vor sa isi formeze o noua familie, departe de parinti. In prezent, in municipiul Targoviste sunt 550 de ANL-uri, toate ocupate , iar peste o mie de solicitanti sunt pe lista de asteptare.  
In acest an, aproximativ 300 de solicitanti s-au alaturat celor peste o mie care se aflau pe lista de asteptare pentru a primi o locuinta sociala de tip ANL. Momentan, nu mai sunt garsoniere sau apartamente libere, intrucat in ultima sedinta de Consiliu Local au fost repartizate 36 de locuinte, care erau vacante.
“In municipiul Targoviste s-au construit 550 de ANL-uri pana in anul 2007, pentru ca acestea nu sunt construite de Primarie, din bugetul local, ci de Guvern, prin Ministerul Dezvoltarii. Ele sunt in domeniul privat al statului, iar Primaria este doar un fel de administrator al acestor blocuri. 

Conditiile de obtinere a unui ANL au ramas aceleasi, nu s-a schimbat absolut nimic. Conditia de baza este ca solicitantul sa aiba peste 36 de ani si sa aiba locul de munca in Targoviste.” a spus Dorin Maican, Director Excecutiv DAPP Targoviste.
Cei care deja detin o astfel de locuinta cu chirie, au posibilitatea sa o si cumpere dupa un an de zile.

“La inceput ANL-urile puteau fi cumparate dupa 5 ani, apoi dupa 3 ani, iar acum legea spune ca pot fi achizitionate dupa un an de chirie. Solicitantul trebuie sa faca o cerere de cumparare. Pot fi achizionate cu banii jos, preturile de cumparare sunt stabilite de Guvern. La ora actuala pretul este de 326 de euro/mp, insa acesta se modifica in fiecare an, in luna august. Acesta poate sa scada sau poate sa creasca.” (Dorin Maican, Director Excecutiv DAPP Targoviste)
Preturile ANL-urilor oscileaza de la un an la altul. In municipiul Targoviste sunt cateva ANL-uri cumparate. Celalte pot fi achizitionate doar cu banii jos, nu in rate. 

“In municipiul Targoviste sunt 15 ANL-uri cumparate. Dupa cum se vede, cererile sunt foarte putine, probabil din cauza preturilor foarte ridicate. La un moment dat se cereau si 417 euro/mp, apoi pretul a scazut la 326 euro/mp. Un alt motiv este reprezentat de faptul ca pot fi cumparate doar cu banii jos, iar acest lucru inseamna ca cine vrea sa achizitioneze un ANL trebuie sa faca imprumut in banca si, asa cum stim cu totii, dobanzile sunt foarte mari.” (Dorin Maican, Director Excecutiv DAPP Targoviste)
Chiria pentru un apartament ANL este de aproximativ 100 de lei, iar pentru cei care depasesc varsta de 36 de ani, aceasta se dubleaza. 
Distribuie acest articol Oficial Media
Share