Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Aproape 78% dintre români spun că banii reprezintă motiv de ceartă în relație

Banii sunt motiv de ceartă în cuplu pentru aproape 80% dintre români. Tot atâţia îşi pun şi veniturile la comun

Iubirea pluteşte în aer zilele aceastea, însă este cunoscut faptul că într-o relație nu e totul roz. Mai apar şi discuţii în contradictoriu din varii motive, printre care şi cele despre bani.

Potrivit unui studiu, aproape 78% dintre români spun că banii reprezintă mărul discordiei în relație, fiind principalul motiv de ceartă în cuplu iar 53% dintre ei cred că educaţia financiară poate consolida o relaţie.

Dacă e să vorbim despre economii, 74% dintre cupluri declară că pun bani deoparte, iar cei mai mulți folosesc un produs bancar de economisire, cum ar fi conturi de economii sau depozite.

Totodată, potrivit studiului când e vorba despre gestionarea situaţiilor financiare dificile, 65% dintre cupluri afirmă că s-au adaptat şi au gestionat împreună schimbările financiare aparute iar 13% au răspuns că aceste schimbări au dus la tensiuni in familie.

De asemenea, studiul mai arată că 80% dintre cupluri îşi pun veniturile la comun și că discuta împreună cum sa-și gestioneze bugetul. Mai mult, in încheiere va mai spun că potrivit studiului, datoriile apropie partenerii din cuplu.

observatornews.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share