Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Asociația SonoArt continuă seria de recitaluri în orașul Târgoviște

Asociația SonoArt continuă seria de recitaluri în orașul Târgoviște, iar de această dată, violonista Yasmina MILITARU (clasa a VIII-a) și naista Alexandra MATEI (clasa a IX-a), ambele eleve ale Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște alături de pianistul Andrei Sorin GEORGESCU, profesor al aceluiași liceu de renume, vor susține un recital Sâmbătă, 25 februarie 2023, la orele 16.00 în Sala Oglinzilor a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște.

Programul recitalului cuprinde lucrări ale marilor compozitori români G. Enescu și C. Porumbescu, precum și F. Fiorillo, G. Tartini și N. Paganini. Acestea sunt semnificative pentru cultura românească, asigurând ascultătorului o experiență completă unde nostalgia și euforia, pasiunea și seninătatea se întâlnesc și se întrepătrund.

Despre muzicieni:

Yasmina MILITARU în vârstă de 14 ani, este elevă la Liceul de Arte “Bălașa Doamna” din Târgoviște și studiază vioara la clasa prof. Mihai-Hrior Ioana-Andreea. A început studiul viorii la vârsta de 7 ani, influențată de profesoara ei de teorie muzicală, care i-a spus că “Vioara este prietena care te întovărășește în călătorie și care nu te părăsește niciodată”.

Din anul 2019 a devenit membră a Orchestrei Simfonice de Tineret „Andante”. Experiențele acumulate cântând în ansamblu au ajutat-o să se dezvolte enorm în cariera violonistică, deoarece a avut oportunitatea să învețe de la instrumentiștii experimentați cu care a colaborat.A participat la numeroase concursuri naționale, recitaluri și masterclass-uri oferite de profesori universitari din cadrul proiectului “PerformArt” și nu numai.

Yasmina își dorește să se perfecționeze profesional. Își dorește să poată reda cu ușurință esențialul lucrărilor pe care le interpretează, transmițându-și în același timp propriile sentimentele „căci muzica este dragoste…sau nu e nimic”, iar ceea ce e mai important în artă este “să vibrezi tu însuți și să faci și pe alții să vibreze”, așa cum spunea George Enescu.

Alexandra MATEI în varstă de 15 ani, elevă a Liceului de Arte “Bălașa Doamna” din Târgoviște la clasa prof. Bidirean Eduard, studiază naiul de la vârsta de 11 ani, considerând că acest instrument este aparte față de celelalte instrumente.

Câștigătoare a numeroase concursuri și olimpiade, Alexandra a participat la diferite concerte și audiții, cât și la proiectul PerformArt, unde a înțeles că experiența și determinarea sunt fundamentale pentru realizarea unei cariere în muzică.

Își dorește să ajungă pe marile scene ale lumii pentru a cânta alături de marii maeștrii ai muzicii.

            Andrei Sorin GEORGESCU (26 de ani) este absolvent al Universității Naționale de Muzică din București la clasa prof.univ.dr. Vlad Dimulescu, iar în prezent profesor corepetitor al Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște. Pasionat de rolul pe care îl are, consideră că lucrul cu copiii este o adevărată binecuvântare și își dorește să contribuie la modelarea viitorilor instrumentiști  prin transmiterea cunoștințelor sale într-o manieră profesionistă.

De-a lungul anilor a participat numeroase concursuri și olimpiade instrumentale printre care amintim Concursul Național de Interpretare Instrumentală „W.A. Mozart” din Târgoviște unde a obținut Marele Trofeu, Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală unde a obținut premiul 2 și Concursul Internațional „Pro Piano” unde a obținut premiul I.

În urma tuturor acestor experiențe, Andrei Sorin Georgescu și-a descoperit propriul motto pe care îl transmite cu drag elevilor săi: „NICIODATĂ nu există NU POT, TREBUIE SĂ VREAU SĂ POT!”

            Asociația SonoArt mulțumește pe această cale Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște pentru formarea unor artiști valoroși, cu suflete calde și generoși. De asemenea, mulțumim partenerului nostru – Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, care ne oferă susținerea sa necondiționată, precum și partenerilor media – Televiziunea Columna TV, Sebitoriale, Chindia Media și Oficial Media. Împreună ajutăm la dezvoltarea vieții culturale în orașul Tâgoviște. 

Comunicat de presă

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share