Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

ATINGE OMU- cel mai spectaculos eveniment montan

IMG_5005

Dragi iubitori de munte, natura si aventura, sambata, 11 iunie 2016, a avut loc in zona pestera din Muntii Bucegi, cel mai spectaculos si mai frumos eveniment din acest inceput de vara. Este vorba de concursul de alergare montana ATINGE OMU, eveniment, organizat de Asociatia Salvamont Dambovita, care a adunat in zonă aproape 150 de oameni interesati, intr-un fel sau altul, de acest concurs. La startul cursei, insa, s-au aliniat nu mai putin de 75 de sportivi, veniti din toata tara, grupati pe doua categorii open, masculin si feminin.

DSC_0133

STARTUL s-a dat la ora 10.30 AM, pe traseul Pestera-Varful Omu, unde a fost si primul post de control/hidratare, după care a urmat o alergare frumoasa pe “Drumul Granicerilor“, pana in Șaua Batrana (PC2) si coborare in Pestera pe Valea Doamnele. Lungimea totala a traseului parcurs a fost de 16km, cu o diferenta de nivel in urcare de 1000m.

Clasament ATINGE OMU 2016

http://time-it.ro/2016/atingeomu/

La finalul cursei, am invitat lumea la traditionalul nostru meniu, servind cu totii un bulz copt pe jar si o cana cu jintitza, dupa care a urmat festivitatea de premiere unde concurentii castigatori au fost remunerati cu bani si produse.

DSC_0066

Multumim in mod expres partenerilor nostri, fara de care acest eveniment nu era posibil, Consiliul Judetean Dambovita, Primaria Comunei Moroeni, Serviciul Public Judetean Salvamont Dambovita, Postului de Jandarmi Pestera, Schubert-Franzke, Sponser Romania, CPNT Brasov, A.T.Chindia Targoviste, voluntarilor implicati in organizarea acestui concurs si sponsorilor.

ATINGE OMU este unul dintre cele mai frumoase evenimente organizate pana acum in aceasta zona a Bucegilor, care a adus entuziasm in randul alergatorilor veniti din toata tara, atat pentru traseul ales, cat si pentru atmosfera. Prin organizarea acestui concurs, care a avut un sprijin logistic si financiar foarte modest, am urmarit un sigur lucru, sa promovam cat mai mult zona noastra montana si sa nu uitam ca “Bucegii Dambovitei” reprezinta o “Perla” a Carpatilor Romanesti.

Geo Badea

Organizator

Distribuie acest articol Oficial Media
Share