Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Irina Margareta Nistor despre Cameristele, regia Suren Shahverdian

cam1

Festivalul Babel a găzduit și anul acesta la Tărgoviște nume importante din lumea artistică națională și internațională. Ne-a onorat cu prezența și doamna Irina Margareta Nistor, vocea filmelor copilărei noastre, cea care a prezentat din punct de vedere al profesionistului si cunoscătorului, filmele care au rulat pe durata întregului festival în foaierul Teatrului Tony Bulandra.

Iubitoare de teatru, Irina Margareta Nistor s-a aflat și în Sala Studio la spectacolul ”Cameristele”(Theatre 8 – Armenia) în regia lui Suren Shahverdian, un spectacol de excepție, care s-a dovedit a fi și unul din cele două, alături de ”Othello”( Teatrul Tony Bulandra) care a adus premiul pentru cel mai bun regizor.

După spectacol, înainte să înceapă prezentarea pentru un nou film, am reușit să discutăm câteva minute cu Irina Margareta Nistor despre piesa care ne lăsase pe toți muți de uimire…The Maids sau Cameristele.

irina margareta

”Piesele armeanului Suren Shahverdian le cunosc foarte bine, în general sunt mai spectaculoase decât restul, însă cea de astă seara le-a depășit pe toate. A fost o surpriză teribilă, pentru că este un subiect pe care îl știu bine, subiect dupa care s-au facut filme, și după care a facut Chabrol “La Ceremonie” (1995) premiat la Veneția acum 20 de ani. Suren are trei actrițe senzaționale, iar stăpâna casei, care este creată cu foarte mult rafinament, este în acelasi timp si fantomă și moartea. E foarte greu să obții acest lucru. Are un mod de a lucra cu actorii care iți dă senzația că ești și tu acolo și cu fiecare mișcare a lor simti că faci și tu febră musculară. Ilustrația lui Suren este altfel decât toate celelalte iar muzica este surprinzătoare. Cine a avut norocul să fie în această seară în sală este un privilegiat total și mă bucur teribil că Ranin a luat acest spectacol. Tot el îmi spunea: ” Suren este prietenul meu si am numai prieteni talentați” si eu spun că este normal, oamenii talentați se găsesc reciproc.” Irina Margareta Nistor

 

cameristele cam4 cam3 cam2

Pentru mai multe fotografii din spectacolul Cameristele vă invităm în GALERIA FOTO din Artele Spectacolului, cea mai importantă revistă online de educație și cultură.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share