Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

ATMOSFERA ASTRALĂ A LUNII SEPTEMBRIE 2014

analiza_zodiac-circle-in-sky

Luna septembrie este bogată în evenimente astrale cu impact puternic asupra oamenilor. Este o perioadă în care ne vom concentra mai mult pe muncă, pe acumularea de bunuri materiale, pe implicarea în activități ce necesită multă concentrare. Suntem mult mai realiști, mai ancorați în concret, dorindu-ne să realizăm multe lucruri, acordând mai multă atenție detaliilor. Ne organizăm, negociem, suntem mai critici urmărindu-ne cu încrâncenare realizarea scopului propus.

După o perioadă de agitație, de pasiune și de trăire cu intensitate a celor mai profunde emoții, iată că luna septembrie, sub impulsul astrelor ce tranzitează semnele de pământ: Soare în semnul Fecioară, Mercur în semnul Fecioară până în data de 2 septembrie, Venus intră în semnul Fecioară în data de 5 septembrie, Pluton retrograd în semnul Capricon aflat la grad 11:06′ (la începutul lunii) punând accent pe răbdare, muncă, dorința de finalizare a proiectelor pentru ca planetele în semnele de foc: Uranus retrograd în Berbec la grad 15:51′, Venus în Leu până în data de 5 septembrie, Marte intră în semnul Săgetător în data de 14 septembrie, Jupiter și Lilith se află în semnul Leu, semnele de foc dându-ne energia necesară atingerii obiectivelor, primim și dăruim iubire, ne avântăm în acțiuni cu mai mult curaj și încredere în propriile forțe; planetele în semnele de aer: Mercur în semnul Balanță din data de 2 septembrie până în data de 28 septembrie, Nodul Nord se află în Balanță, Soarele își începe tranzitul în semnul Balanță din data de 23 septembrie, Venus intră în semnul Balanță în data de 29 septembrie, fiind astfel momentul să ne reechilibrăm, să ne reconfigurăm relațiile, căutând să ne armonizăm cu ceilalți, să fim mai atenți la dorințele acestora, la ceea ce se așteaptă de la noi. Planetele în semnele de apă: Marte în Scorpion, până în data de 14 septembrie, Saturn în Scorpion, Neptun și asteroidul Chiron în semnul Pești, Mercur intră în semnul Scorpion în data de 28 septembrie; elementul apă ne pune în legătură cu cele mai profunde emoții, apa fiind în legătură cu subconștientul, cu sensibilitatea, devenind astfel mai empatici, mai atenți la transformările din noi și din afara noastră. Apa este flexibilă, învinge totul, străpungând stâncile, făcându-și loc printre cele mai teribile obstacole, nici-o forță nu poate să oprească apa. Apa dezvoltă conștiința prin realizarea celor mai profunde dorințe ale sufletului.

În data de 9 septembrie, are loc momentul de Lună Plină în semnul Pești, la ora 5:29′, cu ascendentul momentului în semnul Leu.Opoziția dintre Soare și Lună activează casele resurselor, a II-a și a VIII-a, accentuând nevoia de  acumulare și valorificare a bunurilor pe care le deținem. Este un aspect astral ce evidențiază lecții de purificare fizică și spirituală, axa Fecioară-Pești fiind axa sănătății și a limitărilor. Este timpul să acordăm mai multă atenție propriei sănătăți dar și mediului în care lucrăm. Este momentul în care punem mai mult accent pe acte caritabile, pe implicarea în acțiuni de voluntariat, regăsindu-ne mai buni și mai împliniți prin ceea ce dăruim. Este o Lună Nouă a curățeniei pe toate planurile: fizic, mental, emoțional și spiritual.

Momentul de Lună Nouă în semnul Balanță,în data de 24 septembrie, ora 9:13′, ascendentul momentului în Balanță, ceea ce ne spune că a venit timpul să ne concentrăm mai mult pe relații, pe ceea ce ne oferă și ceea ce putem să dăruim în cadrul unei relații. Este timpul să ne concentrăm mai mult pe acțiuni de grup, de integrare a propriilor aspirații, idealuri în cadrul unui grup în care activăm. Vom pune mai mult accent pe relații, pe societate, pe modul în care suntem priviți, evaluați de către ceilalți oameni, căutând cu insistență armonia și echilibrul, frumosul concretizat prin intermediul acțiunilor noastre. Arta, natura, jocul contribuind în mare măsură la definirea fiecăruia dintre noi, în această perioadă.

Echinocțiul de toamnă care se întâmplă odată cu intrarea Soarelui în semnul Balanță, în data de 23 septembrie, ora 5:29, și este urmat de Luna Nouă în Balanță – 24 septembrie, astfel că imediat după faza de Lună Nouă (mai exact din data de 26 septembrie) devine momentul în care putem pune în practică proiecte curajoase, ne implicăm în relații de lungă durată, fiind momentul propice pentru a încheia parteneriate importante ce se vor derula pe termen îndelungat.

Soarele,dătătorul de viață, forța creatoare, se află în semnul Fecioară până în data de 23 septembrie, dându-ne mai multă meticulozitate în acțiuni, spirit critic, atenție la detalii, mintea devenind mai analitică. Sunem dornici de a ști tot ce se întâmplă în jurul nostru. Este timpul să acumulăm informații, să împărtășim din propria cunoaștere evitând să ne pierdem conversații inutile. Fecioara nu este mulțumită niciodată de sine, ea urmându-și drumul neobosită, pentru ea neexistând decât drumul înainte, indiferent de culmile pe care și le-a propus să le atingă. Din data de 23 septembrie, Soarele intră în semnul Balanță, la ora 5:29′, când are loc Echinocțiul de toamnă. Dacă Soarele în semnul Fecioară ne îndeamnă la analiză, critică, semnul Balanță ne deschide drumul către relații, dorindu-ne să fim mai mult în mijlocul grupului de prieteni, să soluționăm problemele apelând la ajutorul celorlalți. Este momentul potrivit să materializăm propriile idei, proiecte, să ne rezolvăm disensiunile ce țin de relații, acordând mai multă atenție la felul cum vorbim, la atitudinea noastră față de ceilalți.

Mercur tranzitează semnul Fecioară până în data de 2 septembrie, din această zi va tranzita semnul Balanță, aflându-se în acest semn până în data de 28 septembrie. Dacă Mercur în semnul Fecioară ne făcea să fim atenți la ceea ce crede lumea despre noi, preferând să nu ne pierdem prea mult în detalii, iată că a venit timpul să socializăm, să comunicăm, să împărtășim cu ceilalți bucuria și tristețile noastre, odată cu intrarea lui Mercur în Balanță. Este timpul să-i spunem partenerei/partenerului ce ne deranjează în comportamentul lui/ei. Suntem atrași de studiul artelor, preferăm discuțiile orientate către frumos, echilibru, armonie. Nodul Nord lunar reprezintă resursele noastre interioare, Mercur aflându-se în conjuncție cu Mercur în semnul Balanță, în data de 17 septembrie, ne dă abilitatea de a folosi inteligența, rațiunea în comunicarea cu partenerul de viață, cu partenerii de afaceri sau în cadrul grupului din care facem parte. Această conjuncție aflată în opoziție separantă cu Uranus retrograd în semnul Berbec, aflat la grad 15:20′, aspect astral ce ne obligă să găsim soluții în cadrul unei relații, recunoscând anumite defecte, conștientizând ceea ce trebuie să transformăm în modul de a gândi, de a ne exprima. Nu este deloc simplu să ne acceptăm propriile defecte, tocmai de aceea este important să ne analizăm cu sinceritate și deschidere față de celălalt și chiar să fim hotărâți în a fi mai înțelepți, mai buni, mai calmi și mai înțelegători cu celălalt. Este o perioadă interesantă, în care se reiau anumite discuții cu parteneri din trecut, discuții ce vor răscoli sufletul (Luna se află în Rac, în opoziție cu Pluton). Opoziția dintre Mercur și Uranus, ne poate conduce către confuzie, nu înțelegem ceea ce ni se trasmite sau distorsionăm mesajul. Avem tendința de a transmite informația repezit, fără să mai ținem cont de tact și diplomație, de aici și până la ruperea unor relații mai este doar un pas. Să nu uităm că…„tonul face muzica!” și să nu ne mire că ni se răpunde pe același ton vehement, plin de reproșuri, acuzații chiar nefondate, doar de dragul de a demonstra care este mai tare, mai puternic.

Venus tranzitează semnul Leului până în data de 5 septembrie, când va intra în semnul Fecioară, unde va sta până în data de 29 septembrie, când va intra în domiciliul ei, în semnul Balanță. Venus guvernează zodiile Taur și Balanță, reprezintă frumusețea, dragostea, banii, timpul liber, senzualitatea și confortul; în această perioadă, Venus în semnul Leu amplifică dorința de a străluci, de a fi în atenția sexului opus, sporind pasiunile dar și dorința de a crea, de a ne implica în acțiuni ce-ar putea să atragă atenția asupra noastră. Odată cu intrarea în semnul Fecioară, în data de 5 septembrie, Venus devine mai modestă, mai retrasă, sentimentele pierd din amplitudine, adaptându-se la realitatea imediată. Suntem mult mai atenți la modul în care ne exprimăm sentimentele, observându-se o oarecare neîncredere și moderație ce vor tempera impulsurile afective. Comportamentul relațional poate suferi datorită sensibilității și neîncrederii exagerate față de partener. Odată cu intrarea lui Venus în semnul Balanță, în data de 29 septembrie, romantismul revine pe prim plan, flirtul adaugă o notă jucăușă în ultimele ale zile de septembrie. Simțim nevoia să fim fermecători, să atragem atenția, prin modul în care ne îmbrăcăm, socializăm, iubirea plutește în aer, suntem atrași de latura artistică a vieții, de lucruri rafinate, investim în aspectul exterior. Se observă o oarecare armonie, putere de înțelegere a celuilalt, ne implicăm în relații cu mai multă deschidere și dorința de a ne face plăcuți, admirați. Suntem mult mai prietenoși, mai înțelegători căutând să vedem latura frumoasă la partenerul / partenera noastră. Este foarte important să ținem cont de instinct, de impresia de prim moment, atunci cînd este vorba de relații. Se pune accent pe manifestarea iubirii, exprimarea celor mai frumoase emoții, trăiri, prin intermediul artei. Elanul în plan amoros este cu greu stăpânit, astfel că nu puține vor fi relațiile de iubire apărute în mod neașteptat, ce se vor înfiripa în această perioadă (Venus trigon Pluton – 14 septembrie).

Marteeste cunoscut drept planeta acțiunii, a energiei și a dorințelor nestăvilite. El reprezintă instinctul, adică manifestarea impulsului ancestral al omenirii. Marte aflat în semnul Scorpion ne dă o manieră deschisă în exprimarea propriilor sentimente, minte agilă, energie orientată către atingerea propriilor scopuri, dorința de răzbunare, abilitatea în a vedea dedesubturile din cadrul unei relații. Pe tot parcursul tranzitului lui Marte prin Scorpion se remarcă pasiunea, dorința de a cerceta tot ce ține de mister, de ocultism. Marte aflat în domiciliu – în Scorpion – ne dă energie și putere de execuție, dorință de răzbunare, dorința de a acționa în secret, de a apela la tot felul de tertipuri pentru a ne atinge, cu orice preț, scopul propus. Este o perioadă ce trebuie foarte bine gestionată, din punct de vedere emoțional, evitând să acționăm în mod pripit, lăsându-ne, fără să vrem, implicați în conflicte.

Din data de 14 septembrie, Marte va păși în semnul Săgetător, dându-ne multă energie, dorința de a ne implica în acțiuni pentru a demonstra că suntem capabili să ne învingem adversarul. Iubim călătoriile, activitățile ce vizează extinderea propriilor limite. În relația cu ceilalți, se manifestă bunăvoința, cooperarea orientată către atingerea unor obiective mărețe. Adoptăm tot felul de strategii, folosindu-ne de circumstanțe favorabile pentru a atrage beneficii materiale, financiare sau relaționale. Nu va lipsi atracția pentru divertisment, dorința de investigare a fenomenelor oculte, intenția de a practica un sport, spiritul de aventură fiind pus în acțiune. Marte în Săgetător ne dă impulsul de a ne împlini dorințele fără teama că suntem judecați, analizați. Ne implicăm în realizarea mai multor proiecte, într-un timp cât mai scurt, constantând că de fapt nu am reușit să realizăm mare lucru. Se cere o analiză serioasă a propriilor resurse, a capacităților noastre de a finaliza anumite obiective. Este important să ne privim cu sinceritate și să ne acceptăm propriile limite.

Jupiter este asociată cu norocul și abundența, planeta belșugului, a toleranței, reprezintă expansiunea, optimismul si evoluția personala (atât mentală, cât și spirituală) care sunt sub stăpânirea lui Jupiter. Jupiter mai este numit și Marele Benefic, el reprezentând speranța, starea de optimism, justiția, împlinirea și susținearea din partea Divinității. Jupiter ne dă energie, dorința de a crea, de a ne implica în relații de dragoste, trecem peste convențional, devenind mult mai energici prin acțiunile și atitudinea pe care o adoptăm. Jupiter favorizează călătoriile lungi, educația, intuiția, relația cu copiii. Suntem mult mai încrezători în forța creatoare, lăsându-ne purtați de starea de originalitate, de optimism, de curajul de a ne expune propriile abilități creative. Este timpul să ne redescoperim, prin ceea ce construim, lăsându-ne conduși, în mod magic, de univers.

Saturnse află în semnul Scorpionului pe toată durata lunii septembrie. Saturn reprezintă restricțiile, limitările, această planetă atrăgându-ne atenția asupra hotarelor ființei noastre, a responsabilităților și obligațiilor noastre. Saturn reprezintă energia cumpătării și a organizării, este profesorul, ghidul nostru, el reprezintă timpul – Cronos în mitologia greacă. Saturn, aflat în semnul Scorpion, ne disciplinează, ne dă rigoare și ordine. Nu înțelegem noțiunea de eșec, suntem pasionali, independenți, avem încredere în propriile resurse, ne implicăm cu pasiune în relația de dragoste. Forța interioară este concentrată pe realizările personale, pe obținerea de avantaje imediate. Avem capacitatea de a ne orienta și concentra eforturile în direcția unui obiectiv clar (Soare sextil Saturn – 11 septembrie). Suntem mult mai diplomați în relația cu sexul opus, apelând la tot felul de tertipuri pentru a atrage persoana care ne interesează. Suntem atenți la felul în care mânuim banii, negociem cu tact, avem capacitatea de a profita de șansele care ni se oferă, în plan material și relațional (Venus sextil Saturn – 21 septembrie).

Uranus – Zeu al cerurilor în mitologia greacă, guvernează, în astrologie zodia Văsătorului. Energiile acestei planete sunt îndreptate către schimbare, punând accent pe originalitate și individualitate. Uranus este asociat cu inovația, tehnologia, descoperirile și tot ce înseamnă progres. Uranus, în luna septembrie, este retrograd, aflându-se la începutul lunii la grad 15:52′ pentru ca, până la sfârșitul lunii, să ajungă la grad 14:49′, în semnul Berbec.Uranus ne testează propriile limite, acționează brusc, obligându-ne să acționămsub impulsul de moment, fără să stăm prea mult pe gânduri pentru a constata că, de fapt, nu aveam altă soluție. Ne întâlnim cu situații interesante, revenind în viața noastră persoane întâlnite sau evenimente desfășurate, în perioada 16 mai – 12 iunie 2014.

          Neptun – Zeu al mării, acesta guvernează astrologia. Este considerată planeta inspirației, a viselor, a iluziei, confuziei. Neptun stăpânește spiritualitatea, reprezintă energia credinței. Neptun, în luna septembrie retrogradează de la gradul 6:07′ la grad 5:23′ în semnul Pești. Simbolul sabian pentru gradul 6 în semnul Pești: „O paradă de-a ofițerilor de armată în ținută completă.” Mesajul ne spune despre dedicarea oamenilor în favoarea comunității. Procesul de socializare este descris în toată intensitatea sa. Suntem gata să acționăm în sensul sacrificiului, al responsabilității față de ceilalți semeni ai noștri. Nu vom fi scutiți de dezamăgiri, complicații, trădări, relația de iubire aflându-se în impas (Venus opoziție Neptun -14 septembrie).Confuzia, modul de a acționa lăsându-ne purtați de impresia de moment, dorința de a ne demonstra forța dar și puterea de a controla o anumită acțiune, sunt doar câteva aspecte ce ne vor conduce către decepții, acuzații chiar și nefondate, obsesii, agresivitate greu de controlat(Marte careu Neptun – 22 septembrie).

          Pluton, în mitologia greacă reprezentat de zeul Hades, zeul lumii subpământene, în astrologie este o planetă ce reprezintă forțele subconștiente, impulsurile, emoțiile. Pluton guvernează zodia Scorpion. Este asociat cu reînnoirea, cu renașterea, dar și cu sfârșitul, metamorfoza în plan spiritual, energia voinței divine. Pluton aflat în Capricorn, în mers retrograd, ne obligă să restructurăm anumite atitudini, ne dă timpul necesar pentru a face o serioasă analiză a sufletului, fiind conduși către cele mai întortocheate căi ale subconștientului. Suntem mult mai organizați în activitățile noastre, mai atenți la detalii, observăm anumite greșeli ce țin de comportamentul nostru dar și de al celorlalți. Ni se dă șansa să corectăm, să descoperim lucruri interesante despre felul în care s-a acționat în plan social, politic, guvernamental, începând din luna aprilie și până în prezent. Pluton își reia mersul direct la grad 11 în Capricorn, în data de 23 septembrie, simbolul sabian pentru acest grad: „Un mare grup de fazani pe o proprietate privată.” Acest semn ne spune despre faptul că viața întreagă implică o ierarhie de valori: de la aspru la urât, de la urât la frumos, de la grosolan la subtil. Sălbăticia se poate preschimba în grădinile unei aristrocații ce are gustul și banii să producă sau să încurajeze crearea de forme frumoase. Este foarte important să folosim orice acumulare de resurse în sensul evoluției în plan material și mai ales în plan spiritual. Este momentul să valorificăm acum ceea ce ne-a fost dat și să ne bucurăm cu intensitate de fiecare moment al vieții. Trebuie să fim mult mai atenți la transformările ce se produc în ființa noastră dar și în societate, conștientizând că nu suntem singuri și că fiecare om, grup social poate influența, mai mult sau mai puțin direct, evoluției fiecăruia dintre noi.

Ultimul decan al luniistă sub semnul Balanței; Soarele parcurge primele 8 grade din semnul armoniei, echilibrului, al frumosului, al asocierii, relațiilor. Sub lumina călăuzitoare a soarelui în Balanță se formează aspectul de trigon dintre Uranus (în Berbec) și Jupiter (în Leu) fiind un aspect propice relațiilor, afacerilor, jovialității, stării de optimism, dorinței de expansiune și de nou, de original. Sunt aduse în prim plan hotărâri legislative, mijloacele de comunicație joacă un rol esențial în viața fiecăruia dintre noi. Se duc tratative importante ce vizează aspecte mai puțin cunoscute de public, la nivel internațional. Vom afla informații importante ce țin de cercetare și descoperiri științifice. Sunt favorizate speculațiile financiare în spatele cărora se află tot felul de acțiuni ce încalcă legea. Jupiter în careu cu Saturn, avertizează că este vremea să ne dăm măștile jos și să adoptăm o atitudine fermă, deschisă în acțiunile noastre. Este indicat ca în această perioadă să ne canalizăm atenția spre activitățile creative: muzică, pictură, dans, fotografie, dând frâu liber energiilor creatoare, începând o călătorie interesantă în lumea imprevizibilului, a ineditului, lăsându-ne călăuziți de setea de cunoaștere.

În luna septembrie are loc o combinație stranie între toate cele patru elemente: foc, pământ, aer, apă, fiecare din noi tinzând să se transforme pe orice cale, încercând să își împlinească dorințele cu orice preț, ascultând atât de rațiune, cât și te intuiție, de inspirația de moment. Vrem acum și aici, nemulțumiți de ceea ce nu corespunde întocmai așteptărilor noastre, ne lăsăm angrenați într-un carusel din care parcă uităm sau ne este frică să mai coborâm. Timpul se derulează cu o viteză uluitoare, conducându-ne pe un drum pe care ni l-am proiectat încă din primăvara acestui an. Este timpul să culegem ceea ce am semănat la Echinocțiul de primăvara, în data de 20 martie 2014.

 

          ”Frica are mai multă imaginație decât curajul.” Nicolae Iorga

 

sursa

Distribuie acest articol Oficial Media
Share