Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Reabilitarea orasului Targoviste in plina desfasurare

DSCN7306

Ieri, reprezentanti ai Primariei Municipiului Targoviste, alaturi de primarul interimar al orasului, Ciprian Prisacaru si viceprimarul Cristian Stan, au mers intr-o vizita de lucru pe santierele din zona PIDU A si PIDU B.

Am fost informati de catre acestia ca se lucreaza in foarte multe puncte pe ambele proiecte. PIDU A are o suprafata de 120.000 mp, din care 50.000mp sunt formati din parcari si este in stadiul de 50% realizat iar PIDU B are un grad de finalizare de 70-80%.

DSCN7308

Situatia strazilor conform declaratiei primarului interimar, Ciprian Priscacaru, este urmatoarea:

Strada Moldovei, din M6 este aproape de finalizare. De asemenea au fost facute doua parcari noi in spatele gradinitiei 13 si strada Basarabiei a fost asfaltata in totalitate si redata traficului rutier.

Pe strada Dumitru Popescu se desfasoara lucrari de canalizare, de retele de alimentare cu apa si va urma asfaltarea.

Pe strada Matei Basarab s-au reparat trotuarele, este asfaltata, finalizata si redata traficului rutier.

Sensurile giratorii de pe Locotenet Stancu Ion si cel de langa Compania de Apa sunt in continuare in lucru.

Strada Mihail Sadoveanu datorita unor greseli tehnice de proiectare, inca este in lucru, si se asteapta firma care trebuie sa faca retele de canalizare. Pana la sfarsitul lui octombrie se doreste sa fie finalizata.

Pe strada I.E. Florescu, in zona Politiei Municipale, au fost inlaturate 230 de garaje, iar acum cetatenii au o parcare spatioasa de 400 de locuri.

DSCN7309

Viceprimarul Cristian Stan ii asigura pe targovisteni :

Vom incerca sa ne axam pe ceea ce inseamna inlaturarea disconfortului pentru cetateni, sa asfaltam si sa sistematizam acele locuri care sunt frecventate, aleile pietonale, parcarile, strazile de acces.

Acest proces de reabilitare si modernizare al orasului, nu se va opri la aceste proiecte pe care le avem , nu vrem sa avem doua orase in Targoviste, vom avea un oras unitar, vom depune proiecte si pe celelalte zone in vederea accesarii fondurilor europene, iar acolo unde nu vom reusi, vom incerca din bugetul local, sa cream un cadru urban unitar, astfe incat, toti cetatenii Municipiului Targoviste, platitori de taxe si impozite, sa se bucure de aceleasi facilitati. “

De asemenea, Ciprian Prisacaru subliniaza faptul ca este important ca pana la inceperea scolii si a vremii neprielnice sa fie finalizate lucrarile deja incepute.

Am stabilit ca principalele artere sa fie date in folosinta pana in data de 15 septembrie, sau cel tarziu 1 octombrie, atunci cand orasul va fi populat si cu studentii Universitatii Valahia, vrem sa descongestionam traficul, dar trebuie sa fim constienti ca vor mai fi probleme in trafic pentru ca se lucreaza pe multe artere si este imposibil sa le redam traficului atat de repede, sunt suprafete foarte mari de asfaltat si inainte de asfaltare au loc procese care necesita timp

Pentru ca s-a creat disconfort si traficul a fost ingreunat in toata aceasta perioada, membrii executivului multumesc cetatenilor pentru intelegerea si rabdarea de care au dat dovada si apeleaza in continuare la toleranta si calmul acestora, pentru ca la final rezultatele vor vorbi de la sine si ne vom putea bucura cu totii de un oras modern, civilizat, cu o infrastructura sanatoasa.

DSCN7310 DSCN7311

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">