Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Atmosfera astrală FEBRUARIE 2015- Dinamism si ignoranta

horoscop-26-august-2014Climatul astral al lunii februarie este interesant, antrenant și plin de surprize. Răsturnările de situație vor continua, însă de această dată suntem mai bine pregătiți, datorită experiențelor deja parcurse în ultimele luni. Astfel ne va fi mai ușor să facem față provocărilor, indiferent în ce domeniu de viață și activitate ne vom confrunta cu ele.

În primul rând, planeta Mercur își va continua mersul aparent retrograd prin Semnul Vărsătorului, până în preajma datei de 11 februarie. Mentalul fiecăruia dintre noi va funcționa destul de lent și astfel ușor vor apărea confuzii, înțelegerea greșită a evenimentelor, comunicare defectuoasă la orice nivel și prin orice mijloace. Este bine să fiți prudenți atât în gânduri, cât și vorbe sau fapte. Vânzarea, achiziționarea de bunuri, împrumuturile de orice fel nu sunt bine susținute atâta vreme cât Mercur este retrograd, deoarece neputând fi coerenți, putem pierde multe detalii importante ale acestor situații. Luarea deciziilor care ne implică pe termen lung, semnarea documentelor, discuțiile oficiale de anvergură ar trebui avute în vedere după 11 februarie.

În preajma datei de 4 februarie se va construi un aspect de Lună plină în Semnul Leului, moment ce scoate în evidență aspectele nerezolvate din planul domestic și din cel profesional. Pe de o parte va exista dorința puternică de a fi acasă, printre cei dragi, de a ne implica în tot soiul de activități domestice de anvergură. Însă, pe de altă parte, la locul de muncă se petrec schimbări bulversante și trebuie să fim prezenți în tot ce se petrece în acest sector. Atât relațiile familiale, cât și cele profesionale sunt tensionate, fiind nevoie de înțelegere, răbdare și simț practic. Într-un anume fel se încheie o etapă domestică, fie prin rezolvarea unor chestiuni patrimoniale, fie pur și simplu prin schimbarea atitudinii noastre față de familie și tot ce rezultă de aici. În plan profesional ne vom hotărî să facem lucrurile și altfel, dar cumva orientați mai mult spre a pune pe primul loc ceea ce ne dorim cu adevărat să se întâmple în domeniul profesional în care activăm.

Aspectul de Lună nouă se formează în preajma datei de 19 februarie, în Semnul Vărsătorului, cu puțin timp înainte ca Soarele să intre în Semnul Peștilor. Este un moment care ne va aduce multă interiorizare, din nou dorință accentuată de a fi printre membrii familiei sau în locurile natale. Este bine să ne gândim pe îndelete la toate segmentele vieții noastre, să alcătuim, alături de cei dragi, planuri de viitor folositoare evoluției noastre spirituale, materiale. La nivel social sunt posibile nemulțumiri, conflicte deschise cu diverse instituții oficiale, dar și găsirea soluțiilor necesare, pentru a remedia lucrurile.

Pe tot parcursul lunii ne vom confrunta cu multă combativitate, dar și ignoranță. Tendința de a fi împotriva la tot și toate este accentuată și foarte păguboasă. Ar fi bine să ne controlăm reacțiile și să ținem cont de nevoile noastre reale.

Elementul Foc se va manifesta prin toate cele trei Semnele zodiacale specifice. În Semnul Berbecului îl avem pe Uranus, căruia i se alătură, aproximativ din 21 februarie, planetele Venus și Marte. În Semnul Săgetătorului se plimbă agale Saturn. În Semnul Leului avem Jupiter în mișcare aparent retrogradă. Focul sub toate formele sale își va face simțită prezența în viața fiecăruia dintre noi. Însă cei mai înflăcărați vor fi nativii Zodiilor de Foc, cei care au Ascendentul, Mijlocul Cerului și/sau planete personale în aceste Semne. Mult entuziasm, dorință de a iniția proiecte noi, dar și grabă, exagerare, conflicte, relații tensionate.

Dintre Semnele de Apă, doar Semnul Peștilor găzduiește planete astfel: în continuare pe Neptun și Chiron, Venus și Marte până în preajma datei de 21 februarie, iar din 19 februarie vine și Soarele până la finele lunii. Din nou ne vom confrunta cu multă Apă și la propriu, și la figurat. Emotivitatea va fi accentuată, fiind posibil ca de această dată să nu mai trecem atât de ușor peste nevoile noastre sufletești sau peste vocea noastră interioară. Bine ar fi să ținem cont de sufletul nostru și pur și simplu să ne lăsăm îndrumați de glasul inimii.

Elementul Aer se simte prin intermediul Vărsătorului și discret, al Balanței. În Vărsător se va afla Soarele până în preajma datei de 19 februarie, Mercur în mișcarea aparent retrogradă până aproximativ pe 11 februarie, după care își reia mersul direct și rămâne în acest Semn până la finalul lunii. Nodul Nord al Lunii se află în Balanță, de unde subtil ne ghidează spre relații de bună calitate și mai ales de folos. Multe relații vechi de prietenie se vor reconfigura. De asemenea, persoanele care ne ofereau susținere, protecție, admirație în segmentul socio-profesional în care activăm vor dispărea din preajma noastră. Sau noi ne vom găsi alte personaje care ne vor fascina și stârni interesul.

Elementul Pământ este reprezentat doar de Pluto în Semnul Capricornului și de Luna neagră în Semnul Fecioarei. Chiar dacă avem o reprezentare mică, aici se potrivește zicala: buturuga mică răstoarnă carul mare. Din Capricorn, Pluto ne amintește în permanență că trebuie să lucrăm încontinuu la restructurarea ființei noastre interioare, dar și la structurile sociale existente. Luna neagră din Fecioară ne cam pune frână la muncă. De fapt ne învață dozarea eforturilor, îndreptarea lor spre acțiuni constructive și nu în ultimul rând să muncim eficient. Un alt aspect scos în evidență de poziția Lunii negre este și sănătatea. De fapt, provocarea majoră constă în a găsi un raport just între muncă și odihnă.

Cugetarea lunii februarie: „Opt țesători se ceartă pe nouă războaie.” – proverb indian

Astrolog Anca Gordin Stoica- astrocafe.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share