A intrat deja în tradiţia Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte să sărbătorească aniversarea naşterii marelui dramaturg Ion Luca Caragiale.
Anul acesta, în zilele de 28 – 29 ianuarie la Muzeul de Istorie, cu începere de la ora 1100, se desfăşoară o manifestare organizată în parteneriat cu Şcoala „I.Al. Brătescu – Voineşti” şi Colegiul Constantin Cantacuzino din Târgovişte( miercuri), Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” şi Liceul de Arte “Bălaşa Doamna” ( joi), ce va cuprinde o expoziţie temporară şi un concurs, „Cu şi despre Caragiale”.
Expoziţia prezintă fotografii realizate după documente ce evidenţiază principalele momente din viaţa şi opera scriitorului: familia din care descinde şi de la care a moştenit pasiunea pentru teatru, anii de şcoală , debutul în gazetărie şi principalele publicaţii la care a colaborat, afirmarea în teatru şi proză, comediile care i-au fixat locul cel mai înalt în creaţia dramatică românească, revistele pe care le-a condus sau la care a colaborat. Câteva obiecte personale completează frumuseţea şi originalitatea expoziţiei temporare pe care publicul o poate vizita în Sala Auditorium până la 15 februarie 2015.
Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni:
- prima probă – „Cei mai buni actori” constă în interpretarea artistică a schiţelor din dramaturgia caragialiană;
- a doua probă – „Ce ştim despre I.L. Caragiale?”- întrebări grilă menite să evidenţieze cunoaşterea operei şi vieţii scriitorului;
- a treia proba – concurs de desene inspirate de personajele sale.
Acest proiect de tip educaţional şi cultural, sub forma unui concurs interactiv, constă în aprofundarea noţiunilor legate de viaţa şi opera marelui dramaturg I.L.Caragiale, iar elevii se vor întrece în originalitate şi interpretare, la care vor fi apreciaţi pentru talentul lor actoricesc şi omogenitatea trupei şi vor fi recompensaţi pentru implicarea lor cu diplome de merit.
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
Te ajutam sa faci bagajul!
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Un român, cu dublă cetățenie română și israeliană, ținut ostatic de gruparea teroristă Hamas, a murit în Fâșia Gaza
Ce mai poti citi
Să nu ne uităm istoria : 1 DECEMBRIE 1918 în BUCUREȘTI
„Schimbările climatice creează criză, iar criza subminează posibilitatea de a combate schimbările climatice”
Gabor Mate: ”Dependența nu este o boală, ci este nevoia de a primi dragostea pe care ei nu au primit-o în copilărie”