Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Au plâns și s-au îmbrățișat printre baricade. Revederea emoționantă a unui supraviețuitor în naufragiul din Grecia cu fratele său.

Mohammad, un sirian în vârstă de 18 ani, se numără printre supraviețuitorii tragediei în naufragiul din Grecia, unde o navă cu sute de oameni s-a răstunat miercuri în timp ce se îndrepta către Italia. Tânărul s-a reunit vineri cu fratele lui mai mare, venit din Olanda, relatează Reuters și BBC. Imaginile cu îmbrățișarea lor printre gratiile portului din Kalamata s-au răspândit în presa internațională.

Frați regăsiți în lacrimi

Vineri dimineața devreme, Mohammad a izbucnit în lacrimi când l-a văzut pe fratele său Fadi, venit în căutarea lui. Cei doi au plâns și s-au îmbrățișat printre baricadele metalice, ridicate de poliția greacă în portul din orașul Kalamata în jurul unui depozit unde supraviețuitorii au dormit în ultimele două zile. „Mulțumesc lui Dumnezeu pentru siguranța ta”, a spus Fadi, sărutându-l pe frunte pe fratelui lui mai mic. Alte aproximativ 25 de rude ale unor oameni care s-au aflat pe barcă s-au adunat în zonă sperând să afle vești despre apropiații lor, scrie Libertatea.

Operațiunea de căutare și salvare continuă vineri, dar speranțele de a găsi alți supraviețuitori sunt în scădere. Barca de pescuit a plecat din Egipt, apoi a preluat pasageri în orașul de coastă libian Tobruk pe 10 iunie, relatează Reuters, adăugând că supraviețuitorii care au vorbit cu autoritățile grecești au declarat că au plătit 4.500 de dolari fiecare pentru a merge în Italia.

Naufragiul din Grecia

Cel puţin 79 de persoane au murit înecate după ce o navă care transporta sute de migranți din Libia spre Italia s-a răsturnat și s-a scufundat, miercuri, în largul Peninsulei Peloponez, în sud-vestul Greciei, relatează  Ekathimerini.

Fotocedit: Antena3, Naufragiul din Grecia

Echipajele de salvare au reuşit să salveze 104 oameni din Egipt, Afganistan şi Palestina, dar autorităţile se tem că alte câteva sute de persoane se aflau sub puntea ambarcaţiunii.

Experţii gărzii de coastă elene cred că ambarcaţiunea s-ar fi scufundat după ce a rămas fără combustibil sau a suferit probleme la motor, iar mişcarea pasagerilor în interiorul navei a făcut-o să se răstoarne. Grecia a declarat trei zile de doliu, iar politicienii au suspendat campania electorală pentru alegerile generale din 25 iunie.

Drama unei femei abuzate de soț și care și-a îngropat doi fii. Tina Turner – ”Am avut o viață groaznică”

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav a fost inaugurat astăzi, o dată cu aterizarea primei aeronave pilotate de Cătălin Prunariu, fiul singurului cosmonaut român, Dumitru Prunariu

Apel pentru târgovișteni și dâmbovițeni! Bianca, 32 de ani, are nevoie de ajutorul nostru

Distribuie acest articol Oficial Media
Share