22/10/2021

Aurelian Cotinescu PNL, singur într-un război prea mare. Mesajul liberalului după alegeri

Aurelian Cotinescu a pierdut competiția pentru primăria Târgoviște în fața primarului în funcție, dar a ținut să mulțumească târgoviștenilor pentru implicarea lor și să asigure simpatizanții că lupta continuă.

Aurelian Cotinescu
Foto Facebook: Aurelian Cotinescu. No Comment!

Președintele liberalilor târgovișteni a pornit de unul singur la un război prea mare, iar din această înfrângere poate învăța multe pentru luptele viitoare.

Desigur că au existat și două greșeli majore amendate de electorat:

  1. S-a bătut monedă două luni de precampanie și campanie pe stadionul Eugen Popescu până la stadiul în care auditoriul a devenit plictisit și agasat de aceeași placă. Aș cita din memorie un mesaj de prin luna august care suna cam așa: ”Dar ce domle, noi avem copii, avem bătrâni, dumneata crezi că suntem fotbaliști. Îți faci impresia că ne luam familiile și ne mutăm în tribune?”; sau un mesaj mult mai simplu dar elocvent: ”Candidați la federația de fotbal?”
  2. A doua greșeală a fost o conferință de presă pe final de campanie în care candidatul liberal a atacat organizarea Zilelor Cetății. Cel mai probabil a fost perceput ca un act în care vine cineva să le ia ceea ce este al lor. Zilele orașului sunt un simbol al târgoviștenilor  de foarte mulți ani, un motiv de sărbătoare și de bucurie, cu o atmosferă destinsă în care oamenii empatizează. Chiar dacă sensul urmărit de Cotinescu a fost unul de natura financiară si educativa, nimeni nu a mers cu analiza până acolo și de bună seama că electoratul s-a oprit la un atac direct asupra unui bun sufletesc, care le aparține. Mai ales că discursul a fost încheiat cu ”ce caută Moș Crăciun să dea cadouri copiilor de Crăciun” -citat din memorie-, de asemenea cu scop de organizare din partea liberalului, dar pentru cetățenii simpli asta le-a pus capac. Votanții se bazează pe emoții și este catastrofal să-l ”arestezi” pe Moș Crăciun.

Cotinescu a fost lăsat singur, cu o echipă inimoasă dar mică

  1. Unde au fost parlamentarii sau chiar ministrii care trebuiau să țină conferințe de sprijin pentru candidatul lor la primaria cetății?
  2. Chiar președintele PNL, Ludovic Orban, trebuia să vină de 2-3 ori alături de Cotinescu atât pe massmedia cât și în teritoriu.
  3. Virgil Guran a fost poate singurul care i-a dat girul său și a fost și prezent în câteva intâlniri. Dar din restul staff-ului organizației județene, noi, presa, nu am văzut pe nimeni la braț cu Cotinescu.
  4. Liberalii lui Aurelian Cotinescu și-au creat singuri un cartier general la Târgoviște, au acționat corect și conform manualelor de luptă electorală, dar în inferioritate numerică, fără arme de calibru mare, fără aliați.

Câțiva tineri inimoși au fost mereu alături de el și, de asemenea, echipa nelipsită formată din Adrian Bercu, Adrian Economu și Dan Tică. Merită felicitați pentru această campanie și cu siguranță au învățat cel mai important lucru: că nu trebuie să creadă în sondaje. Repondenții 18-35 -de regulă liberali- spun categoric că te vor primar, dar în ziua votului stau pe Netflix.

Vreau să mulțumesc în general târgoviștenilor și în special tuturor celor care au ieșit la vot!

”Mulțumesc totodată echipei pentru implicarea, determinarea și credinta cu care s-au implicat în această campanie, au mers pe fiecare stradă și au înregistrat problemele si doleanțele târgoviștenilor.

Avem 4 ani de construcție, în care voi intensifica demersurile făcute deja pentru a atrage atenția Guvernului către dezvoltarea Târgoviștei.

Dincolo de partide, funcții și lupte electorale, avem o misiune comună: să punem umărul la dezvoltarea Cetății. Asta intenționez să fac în continuare.

Vă mulțumesc încă o dată!”, a scris Aurelian Cotinescu pe contul de facebook.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share