Aurelian Cotinescu, PNL: Situația parcărilor din Târgoviște și propunere de proiect

Aurelian Cotinescu, președinte PNL Târgoviște și secretar general al PNL Dâmbovița, a transmis astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe detalii cu privire la situația parcărilor din municipiul Târgoviște. Liderul PNL a venit și cu soluția transpusă în cadrul unui proiect, depus deja pe masa Consiliului Local Municipal și care va avea nevoie de votul tuturor consilierilor. Acesta s-a arătat nemulțumit de modul în care Primăria Târgoviște nu a reușit să soluționeze noul regulament de repartizare a parcărilor, promis cetățenilor la începutul anului 2022 și consideră că este necesară o parcare cu precădere în zona centrală, cea mai expusă traficului.

Declarații pe larg din conferința de presă:

”Se împlinește un an, de când cu mare vâlvă, după tiparul obișnuit al administrației publice locale a fost comunicat un nou regulament pentru parcări, pentru a urmări o rezolvare cât mai bună, cât mai corectă a situației parcărilor la nivelul municipiului Târgoviște. Atunci când ni s-a cerut votul, pe care l-am și acordat, s-a estimat că până la sfârșitul lunii ianuarie 2022, locurile de parcare de la nivelul municipiului vor fi repartizate conform noului regulament. În multele comunicări ale administrației locale s-au dat și câteva date:
15 septembrie 2021 – data de la care se putea depune cererea pentru un loc de parcare
15 noiembrie 2021- ultima data de depunere a cererilor și tot data la care vor fi marcate toate locurile de parcare de la nivelul municipiului Târgoviște pentru a avea o evidență mai bună. Și s-a ajuns la concluzia că vor fi 16.000 de locuri în zona rezidențială.
S-a dat și un termen pâna la data de 30 ianuarie 2022. În urma anunțului, mii de târgovișteni au depus cereri la Primărie în speranța rezolvării favorabile, dar, din păcate, după aproape un an de zile vedem cum situația a rămas exact ca înainte, adică nerezolvată.

Oficial Media - Aurelian Cotinescu, PNL: Situația parcărilor din Târgoviște și propunere de proiect
Oficial Media – Aurelian Cotinescu, PNL: Situația parcărilor din Târgoviște și propunere de proiect

 

 

Finalul este specific orașului nostru, multe discuții, multe luări de poziții, dar fără să găsim soluția optimă la problemele pe care le avem. S-a pasat rezolvarea problemelor pentru mai târziu. Degeaba au alergat mii de târgovișteni cu cererile, au apărut certuri între oameni, iar lucrurile au rămas la fel.

Situația parcărilor și a aglomerației din trafic se va acutiza pentru următoarea perioadă.

Încep școlile în două luni și știm că 12.000 de autoturisme intră zilnic în Târgoviște. Să nu uităm de proiectul de mobilitate urbană, prin care municipalitatea și-a luat angajamentul că pe Bulevardele Regele Carol I, Mircea Cel Bătrân, Strada Gării, se vor face benzi speciale de circulație a autobuzelor, care vor deservi transportul public local. În acel moment puteți fi siguri că nu se va mai putea parca, deci sute de locuri de parcare vor dispărea. Nu vom mai avea în curând unde să ne parcăm mașinile.

Noi, consilierii PNL, avem o altă viziune și ne bazăm pe 3 elemente identificate:
1. Modernizarea parcărilor existente
2. Construirea unor parcări subterane, supraterane, de la nivel central și către cartiere
3. Digitalizarea parcărilor și a tuturor locurilor pe care le avem în momentul de față în parcările centrale și rezidențiale.

Beneficiile urmărite de noi: dezvoltarea durabilă a orașului nostru, grija pentru mediu, pentru lege și pentru comunitatea târgovișteană. Bine gestionat, acest sistem al parcărilor poate aduce venituri financiare importante pentru administrația locală, așa cum se întâmplă în orașele dezvoltate ale României. 16 orașe din România și-au făcut hărți digitale ale parcărilor, oamenii pot să le consulte, să vadă unde au un loc de parcare în timp real. În 47 de orașe parcarea se plătește prin intermediul unei aplicații pe telefon. În 53 de orașe se poate plăti parcarea prin sistem digital. În comparație, în Târgoviște avem zero locuri de parcare în sistem digital. Este nevoie de un plan de construire a locurilor de parcare folosind sisteme digitale moderne, care pot deservi utilizatorul având senzori de parcare la nivelul fiecărui loc, astfel încât să știi dacă ai loc liber. Acest sistem se poate monta de Primăria Târgoviște prin intermediul unei aplicații pe telefon, o aplicație prin care se poate plăti serviciul de parcare, dar care poate să-ți arate și o hartă a parcărilor.

Prin construcția acestui tip de parcare, sub si supraterană, suprafețe mari vor fi redate spațiului verde din centru, sau cartiere, unde târgoviștenii își pot petrece timpul liber.

Dacă vrem să dezvoltăm turismul, atunci avem nevoie cât mai urgent în zona centrală de o parcare, astfel încât turiștii să vină să-și lase mașinile, apoi să plece pe jos, pe zona pietonală, pe centrul vechi, să meargă pe jos către Curtea Domnească, Parcul Chindiei, sau către muzeele din zona centrală. Trebuie să gândim ce avem de făcut, nu să construim parcări în detrimentul spațiilor verzi sau pentru afacerile imobiliare aflate în curs în orașul nostru.

Propunere de parcare, lângă Consiliul Județean și Cinematograful Independența, acolo Primăria și Consiliul Județean Dâmbovița au teren, se poate construi o parcare cu 400 de locuri, care va deservi atât angajații consiliului județean, cât și locuitorii zonei, dar și turiștii în timpul weekend-ului. Acea parcare poate fi echipată, digitalizată, cu instalații moderne pentru instalații electrice. Poate avea abonați care vor putea plăti pe o perioadă lungă de timp întreținerea ei.

Sunt beneficii reale, care pot aduce o dezvoltare a orașului, așa cum s-a întâmplat în marile orașe.
Este un proiect depus la nivelul municipiului Târgoviște, sper că administrația să-l ia în calcul, avem semnătura tuturor consilierilor locali pentru acest proiect, cu siguranță vom avea susținerea și celorlalți colegi din PSD care își doresc la rândul lor același lucru pentru târgovișteni”, a explicat Aurelian Cotinescu, președinte PNL Târgoviște și consilier local.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share