Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Babel Fast 14 iunie: Coreea, China, film și discotecă retro la Casa Sindicatelor

A cincea zi de festival la Târgoviște debutează, în ceea ce privește spectacolele, cu o monodramă intitulată „Caliban`s Codex”, interpretată de actrița de origine engleză Emily Carding, o actriță shakespeariană prin excelență, care impresionează prin puterea de expresie a cuvântului, a ritmului rostirii, specific Renașterii. În spectacolele sale, epoca elisabetană și cea actuală se îmbină în mod inteligent și revelator.

De la ora 17:30, în Sala Mare, urmărim drama coreeană „Baesogoji, o întoarcere în trecut”, o poveste despre putere, păstrarea familiei și a sănătății psihice. Candoarea și precizia caracterizează întotdeauna producțiile coreene.

La ora 20:00, la Casa Sindicatelor, vom fi impresionați de arte performative din milenara Chină, într-un recital de teatru, dans, muzică. Recitalul nu va mai dura 90 de minute, așa cum era preconizat inițial, ci va dura 60 de minute, din cauze independente de voința organizatorilor și a trupei invitate.

Filmele Babel de astăzi, 14 iunie, sunt „To whom it may concern”, al unei regizoare din Grecia, care a tratat problema extrem de actuală a imigranților din țara sa, și „Playback” (la Casa Sindicatelor) un film documentar despre renumitul DJ al litoralului, Sorin Lupașcu. Acesta va fi prezent la proiecția filmului, pe care îl va continua live, cu discotecă retro in foaierul din Casa Sindicatelor până la ora 23:00.

Menționăm că festivalul este finanțat de Primăria Municipiului Târgoviște, de Ministerul Culturii și are ca partener media Radio România. Sponsorul principal este UniCredit Bank, parteneri oficiali de mobilitate Flamicom și Mavexim. În plus, avem susținerea sponsorilor Rondocarton (Simbolul calității), Cicom (Fabrica de înghețată), C.A.R. Învățământ Târgoviște, Rotary Club Târgoviște, Biotel (Echipamente electrice), Bergenbier și a partenerilor ANSR (Asociația Națională a Surzilor din România), SonoArt, Dâmbovița Mall, Holo (The future is hologramic). Tuturor le suntem extrem de recunoscători!

Comunicat de presă

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share