Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

BABEL: Operație reușită, pacient (aproape) mort

În această săptămână Târgoviștea este amfitrionul teatral. Vin la Târgoviște actori cu sufletul deschis să se bucure și să ne bucure cu talentul lor. Vă dau un singur exemplu că să înțelegeți dsespre ce este vorba. Zilele acestea scena mare a Teatrului Tony Bulandra a găzduit 20 de artiști profesioniști din Italia dintre care 12 sunt complet sau parțial nevăzători. Nu au avut timp să viziteze Târgoviștea pentru că au fost nevoiți să plece undeva la trei dimineața spre aeroport. Deci, au venit, au jucat, au plecat. Ai zice că au avut o apariție nesemnificativă. În sala au fost spectatori..vreo câțiva, restul fiind voluntari ai Teatrului sau angajați. Și aici începe problema Festivalului Babel. 
După cum știți orice eveniment este mort fără o promovare corespunzătoare. Un program integral al festivalului este insuficient. Iar acest lucru este demonstrat de numărul redus de spectatori. Tot zilele trecute s-a jucat un spectacol în Parcul Chindia, pe peninsulă. Au fost 0 spectatori. Un „succes”, ați zice! Festivalul este un eveniment compus din alte evenimente mai mici. De aceea fiecare spectacol trebuie promovat în parte în masă. Ei bine, nici măcar pe facebook nu se vorbește despre piese..este o tăcere totală venită de pe Bulevardul Castanilor. Și e păcat! Actorii vin să bucure ochii oamenilor iubitori de teatru, nu e drept să joace în fața a câțiva spectatori. La fel cum nu e drept ca posibilii spectatori să nu știe că se joacă și unde.
Fiecare spectacol merită o recenzie. Merită un răspuns al oamenilor sau al presei. Și NU merită ignoranță! Actorii vin de departe să joace, trebuie să fie răsplătiți măcar cu atenție.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share