Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

STIMULENTE FINANCIARE PENTRU ANGAJATORI

Vineri va suna ultimul clopotel din anul scolar in curs pentru elevii de toate varstele. Pe timp de vara, nu toti se vor bucura de vacanta, indreptandu-se catre destinatii exotice sau catre casele bunicilor. Ca in fiecare an, multi dintre liceeni si studenti vor profita de timpul liber pentru a castiga cativa banuti, desfasurand activitati sezoniere. Angajatorii sunt motivati sa le acorde debutantilor o sansa si sa aiba rabdare cu acestia intrucat vor primi stimulente financiare pentru fiecare elev sau student angajat, pentru maxim 60 de zile lucratoare dintr-un an calendaristic. 
Stimulentul financiar este egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj, adica 250 de lei pe luna. 
Cezar Dinca, directorul executiv al AJOFM Dambovita, considera ca aceasta masura vine atat in sprijinul elevilor si studentilor, pentru ca li se acorda o sansa, cat si in sprijinul angajatorilor, deoarece “tinerii sunt mult mai activi, mai darji, mai inclinati catre aceste activitati sezoniere. Si angajatorul primeste o suma de bani pentru ca a incadrat un tanar si tanarul primeste salarii pentru cele doua luni de munca. Se realizeaza o concordanta intre cerere si oferta pe piata fortei de munca.”


Angajatorii care, pe perioada vacantelor stabilite potrivit legii, incadreaza in munca elevi si studenti in baza:
– unui contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei, cu norma intreaga sau cu timp partial;
-unui contract de munca temporara, numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei. 
In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de munca incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera incheiat cu norma intreaga. 
Pentru a beneficia de aceste stimulente, angajatorii trebuie sa incheie o conventie cu agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor aflati in perioada vacantelor.
Anul trecut, la nivelul judetului Dambovita 7 tineri au fost incadrati pe piata muncii sub aceasta forma. 
Distribuie acest articol Oficial Media
Share