Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Băile Herculane se modernizează cu ajutorul fondurilor europene

În Băile Herculane se află în implementare un proiect european de conservare și valorificare a patrimoniului natural și construit pentru dezvoltarea turismului balnear. 
Obiectivul principal al  proiectului îl reprezintă revitalizarea stațiunii prin realizarea de investiții în infrastructura rutieră existentă și promovarea obiectivelor turistice și a stațiunii propriu-zise pentru atragerea unui număr cât mai mare de turiști în vederea dezvoltării economice a zonei și creșterii nivelului de trai al populației.
Investiția cuprinde șase obiective care vor fi reabilitate/ modernizate: Strada Mihai Eminescu – Piața 1 Mai, Strada Piața Hercules, Podul Pecinișca 1, Podul Pecinișca 2, Podul de beton și Parcul Vicol. Contractul de execuție este în derulare, realizându-se  și un progres al lucrărilor de 50%.
Până în prezent s-a intervenit în zonele Strada Mihai Eminescu – Piața 1 Mai, Piața Hercules și Parcul Vicol, unde au avut loc lucrări de reabilitare/ modernizare a infrastructurii rutiere, inclusiv la partea de utilități și s-au refăcut sau creat noi spații verzi – s-au realizat plantări și lucrări de gazonare, alei, foișoare, pergole, sisteme de irigații, etc.
Valoarea totală a investiției este de peste 15,4 milioane lei, din care 15,1 milioane lei finanțare nerambursabilă, prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului.
Se dorește creșterea atractivității și îmbunătățirea imaginii stațiunii turistice Băile Herculane, prin dezvoltarea infrastructurii rutiere și de turism, precum și activități de promovare, dar și creșterea numărului mediu de salariați din stațiune.
Proiectul este implementat de Primăria Orașului Băile Herculane.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share