Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Raed Arafat și Nelu Tătaru, în atenția DNA. Acuzații de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals în perioada pandemiei

Ministerul Sănătății condus de Nelu Tătaru și IGSU, aflat în subordinea lui Raed Arafat, au fost reclamate de Curtea de Conturi la DNA pentru nereguli la achiziții făcute în pandemie. Instituția, condusă pe atunci de Nelu Tătaru, este acuzată de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, iar prejudiciul este estimat la aproape 3 milione de lei.

Plângerile sunt făcute în baza unui raport al Curții de Conturi, redactat vara trecută, intitulat Gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență, însă abia acum Curtea de Conturi a anunțat ce conținea, de fapt, acest raport și ce conțin aceste plângeri venite în baza raportului.

În primul rând, există sesizarea făcută la DNA împotriva Ministerului Sănătății, pentru achizițiile din primul an de pandemie, perioada în care Nelu Tătaru era ministru al Sănătății. Acuzația este de fals intelectual și uz de fals, dar și de abuz în serviciu, cu un prejudiciu estimat de aproape 3 milioane de lei.

Celelalte două plângeri făcute de Curtea de Conturi la DNA sunt împotriva Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, aflat în subordinea DSU, care este condus de Raed Arafat. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu, una cu un prejudiciu de 11 milioane de lei, iar cealaltă cu un prejudiciu de peste 4 milioane de lei.

Raed Arafat a reacționat pe pagina sa de Facebook la noile acuzații.

„Vreau să intervin, fără să afectez ce face DNA, care va verifica toate aspectele. Noi le-am contestat în instanță, deja. Este vorba despre ventilatoarele care urmau să fie achiziționate din Elveția pe fonduri europene și din Coreea de Sud, cu bani de la buget.

S-a plătit un avans, conform legii, urmând să se facă plata integral la livrare. Ambele firme au avut probleme să le livreze din cauza problemelor care au fost la fabrică. Întârziind, a fost luată decizia de a întrerupe contractul și s-a solicitat plata avansului înapoi. Neplătind avansul, IGSU s-a îndreptat în instanța judecătorească din România împotriva celor două firme. Până să vorbim de pagubă, trebuie să așteptăm decizia instanței”, a explicat Arafat.

Citește și:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share