5 Iunie este Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite -UNEP- și este sărbătorită, în fiecare an, începând cu 1972.
Tema de anul acest este , extrem de relevantă în contextul stabilit de Oragnizația Națiunile Unite care a lansat în 2021 ”Deceniul pentru refacerea ecosistemelor”.
”Nu putem da timpul înapoi pentru a stopa degradarea ecosistemelor, dar putem fi generaţia care ajută natura să se însănătoşească! Trebuie să schimbăm modul în care consumăm şi ne comportăm zi de zi față de natură și să încercăm să reducem la maximum impactul pe care acţiunile noastre îl au asupra mediului înconjurător. Companiile trebuie să adopte modele de business „verzi”, iar fermierii şi producătorii mijloace de producţie mai sustenabile. Avem obligaţia de a investi în protejarea şi refacerea ecosistemelor, iar şcoala are rolul de a educa, de a pregăti viitori adulţi activi, responsabili cu mediul înconjurător şi implicaţi în acţiuni pentru binele Planetei. Educația pentru mediu este o provocare care presupune solidaritate, empatie și responsabilitate. Este un țel pe care merită să ni-l asumăm și să-l urmărim prin tot ceea ce facem, în casele, birourile, în școlile și comunitățile noastre” a transmis ministrul Mediului Tanczos Barna.
Râurile de munte sunt unice și au multe specii diferite care trăiesc în ele. Dar, sunt în pericol din cauza deșeurilor de plastic. Aceasta este o mare problemă pentru Munții Carpați din Europa Centrală de Est, care sunt foarte importanți pentru biodiversitate și, prin urmare, pentru existența noastră. Poluarea cu plastic este, de asemenea, o mare problemă în alte zone montane. Și putem vorbi mult pe această temă. Poluarea cu plastic afectează mai multe ecosisteme. UNEP va consolida dimensiunea de mediu a Agendei 2030, în perioada 2022-2025, sprijinind țările să își îndeplinească angajamentele de mediu în temeiul acordurilor internaționale ,iar în această perioadă vor fi organizate acțiuni transformatoare, cu mai multe părți interesate, care vizează cauzele schimbărilor climatice, pierderii biodiversității și poluării. Procedând astfel, UNEP se va asigura că știința rămâne în centrul proceselor de luare a deciziilor și că statul de drept al mediului continuă să susțină guvernarea globală a mediului. UNEP va intensifica eforturile de utilizare a tehnologiilor digitale pentru rezultate incluzive, transparente și inovatoare.
Recunoscând complexitatea și interconexiunea schimbărilor climatice, a pierderii biodiversității și a poluării, MTS utilizează șapte subprograme interconectate pentru acțiune: Acțiune pentru climă, Acțiune pentru substanțe chimice și poluare, Acțiune pentru natură, Politica științifică, Guvernarea mediului, Transformări financiare și economice și Transformări digitale.
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
CEDO: România trebuie să recunoască și să proteje familiile formate din persoane de același sex. Președintele CNCD: „Cred că România va apela la legea parteneriatului civil” | VIDEO
Ce mai poti citi
5 aspecte esențiale pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cauți servicii de contabilitate
”Este nevoie să avem un sistem de transport inteligent în domeniul rutier!”
Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița – Lucrări de igienizare la bazine în comunele Răscăeți și Mătăsaru