Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Mai mult testosteron, mai multa masa musculara

Medicii americani susţin că bărbaţii cu un nivel mai mare de testosteron vor fi aproape mereu câştigători în lupta pentru o femeie sau, dupa caz, un alt barbat.

Aceştia se bucură de mai multă atractivitate, de o mai bună stăpânire de sine, de autocontrol, atunci când vine vorba de conversaţia întreţinută şi de ceea ce numim sex-appeal, carismă, “vino-ncoa”.

Hormonul masculin se ocupă cu atenţie şi de creşterea libidoului, activarea orgasmului şi a virilităţii. Tot testosteronul este cel care previne disfuncţiile sexuale şi păstrează pe termen lung sănătatea organelor interne şi a muşchilor, atât de importanţi în actul sexual.

Un nivel scăzut de testosteron poate produce multe probleme – irascibilitate, depresie, încredere scăzută în sine, oboseală permanentă, forţă fizică scăzută, acumularea de grăsimi în organism şi un libido scăzut. Pe scurt, dacă sunteţi bărbat, nu doriţi cu siguranţă un nivel scăzut de testosteron. Cu toate acestea, nivelul de testosteron începe să descrească în mod natural pe măsură ce bărbatul îmbătrâneşte – acest proces începe la vârsta de 25 – 30 de ani şi se accentuează pe măsură ce se apropie de ultima jumătate a deceniului 4 de viaţă. Deşi vârsta are un impact semnificativ asupra concentraţiei de testosteron, stilul de viaţă este factorul cel mai important.

gh

   Scăpaţi de greutatea în exces: cu cât se acumulează mai multă grăsime în organism, cu atât este mai probabil să suferiţi de dezechilibru hormonal. Multe studii indică faptul că greutatea în exces este unul din motivele principale pentru un nivel scăzut de testosteron, în timp ce pierderea în greutate poate conduce la creşterea concentraţiei de testosteron. Între testosteron şi greutate este o relaţie invers proporţională, deoarece descreşterea nivelului de testosteron din organism conduce la acumularea de grăsime.

   Odihniţi-vă bine noaptea :concentraţia de testosteron din organism variază în cursul zilei. În cursul zilei, producţia lui încetează, de aceea concentraţia lui începe să descrească şi atinge un punct minim seara. Totuşi, noaptea, organismul începe o producţie intensivă de testosteron, iar concentraţia lui creşte vertiginos, atingând nivelul maxim în jurul orei 8 dimineaţa. Acest proces depinde de somn şi, din acest motiv, lipsa somnului noaptea poate reduce concentraţia de testosteron.

dc

   Faceţi sport ca un bărbat adevărat: deşi alergatul şi alte exerciţii cardio sunt eficiente în pierderea greutăţii în exces, dacă sunt efectuate prea des, pot extenua organismul şi reduce cantitatea de testosteron. De aceea, este recomandat să ridicaţi greutăţi de câteva ori pe săptămână şi să efectuaţi exerciţii pentru întregul corp. Acestea nu vă vor ajuta numai să pierdeţi grăsimea nedorită şi să daţi fermitate muşchilor, dar vor creşte şi nivelurile de testosteron.

u

   Consumaţi suficiente grăsimi.: testosteronul este produs din colesterol, de aceea, dacă nu includeţi suficiente grăsimi în dietă, cantitatea din acest hormon se va reduce inevitabil. Surse recomandate de grăsimi sănătoase includ peştele, ouăle, nucile, uleiul de măsline, avocado.

   Mananca pro-testosteron: pentru a iti creste nivelul de testosteron, este crucial sa mananci mancaruri bogate in mineralul zinc. Zincul a mai fost numit si “mineralul barbatului”, si nu intamplator. El poate influenta pozitiv productia de testosteron. Pe langa faptul ca sunt bogate in zinc, unele mancaruri, precum carnea de vita, sunt bogate si in vitamine de tip B, in timp ce altele, precum nucile si semintele, contin grasimi sanatoase si reduc inflamatia cauzata de stress-ul zilnic din timpul exercitiilor. De asemenea, promoveaza o recuperare rapida si refacerea tesutului muscular.

rt

   Consuma multe legume crucifere....cum ar fi varza, broccoli sau conopida, care pot creste nivelul de testosteron. Aceste legume au un continut ridicat din compusul chimic Indol-3-Carbinol. Cercetarile au aratat ca I3C actioneaza asupra enzimelor care metabolizeaza testosteronul. Acestea au rolul de a elimina estrogenul din corp prin tractul urinar. In plus, puterea antioxidanta a acestor legume contribuie la cresterea masei musculare.

ft

 

Doresti sa ai o dieta de calitate care sa-ti asigure toti nutrientii esentiali, ai nevoie de noi ponturi privind diversitatea alimentelor, iti doresti o alimentatie cat mai sanatoasa, esti nerabdator sa-ti atingi mai repede obiectivele sportive, doresti sa achizitionezi suplimente alimentare cat mai de calitate? Scrie-mi pe adresa de email, relateaza povestea si doleantele pe care le ai si ne straduim sa concepem o dieta si un program de suplimente alimentare cat mai adecvat nevoilor tale.
 Adrian Udrea-  nutritionist sportiv

plantevindecatoare@gmail.com

Suplimentele nutritive pentru sportivi

Distribuie acest articol Oficial Media
Share