Safe Space pentru adolescenții vulnerabili hunedoreni

Proiectul ”Safe Space” este un proiect național al Agenției Naționale Antidrog, implementat la nivel local de Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara, în colaborare  DGASPC HD.
Principalul scop al proiectul este sprijinirea adolescenților vulnerabili, precum și dezvoltarea competențelor parentale pentru părinți/aparținătorii legali, pentru a face față dificultăților psihosociale care afectează relațiile familiale.
”Proiectul se adresează adolescenților care prezintă risc ridicat de consum și presupune activități de prevenire indicată a consumului de droguri, consiliere individuală/de grup în vederea renunțării la consum și consiliere psihologică individuală și/sau grupuri de suport cu aparținătorii adolescenților în vederea îmbunătățirii relațiilor socio-afective intra-familiale. Astfel, în cursul săptămânii trecute, cu sprijinul DGASPC Hunedoara, am realizat trei activități de informare, educare și conștientizare cu privire la riscurile și consecințele consumului de droguri. Activitățile au fost realizate în mod interactiv, folosindu-se materiale video, ochelarii speciali ce simulează efectele consumului de droguri și au avut loc discuții cu 42 de tineri prezenți în cadrul Rețelei de Case Familiale pentru copii cu dizabilități Vulcan și Rețelei de Case Familiale Orăștie.
În continuare, în cadrul acestui proiect, vom desfășura activități de informare, educare și conștientizare a asistenților maternali din cadrul DGASPC Hunedoara cu privire la factorii de risc și de protecție în consumul de droguri, semne ale consumului, modalități de abordare a tânărului care a experimentat consumul de droguri, pași în acordarea sprijinului necesar” au transmis inițiatorii proiectului.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share