Socialiștii și democrații și-au exprimat criticile în plenul de la Strasbourg cu poziția Consiliului cu privire la bugetul Uniunii pentru anul viitor. Președinția maghiară a Consiliului UE a prezentat o propunere privind bugetul UE 2025.
Potrivit Grupului S&D, acest lucru ar provoca daune principalelor programe ale UE. Grupul S&D nu poate fi de acord cu o abordare atât de conservatoare în alocarea banilor UE.
Poziția Consiliului afectează puternic unele dintre cele mai mari povești de succes europene, cum ar fi Horizon Europe – programul cheie de finanțare pentru cercetare și inovare – sau Erasmus+, care asigură schimburi academice și extrem de benefice pentru tineri.
Acesta este primul buget după revizuirea bugetului plurianual al Uniunii 2021-2027, cunoscut și sub numele de Cadrul Financiar Multianual, și, de asemenea, prima dată când UE va trebui să plătească costurile cu dobânzile la fondurile împrumutate în cadrul Redresării Uniunii Europene. Instrument (EURI).
„Cetățenii europeni și întreprinderile din întreaga UE simt că trăim vremuri tulburi. Este de datoria noastră să oferim mijloace financiare pentru a finanța politicile UE care contează pentru viața de zi cu zi a oamenilor și pentru funcționarea economiei noastre.
Solicităm următoarele acțiuni:
În primul rând, trebuie să ne asigurăm că tranzițiile verzi și digitale nu lasă pe nimeni în urmă. Aceasta înseamnă oferirea sprijinului necesar pentru cercetare și inovare în sectoare cheie precum sănătatea, clima și resursele naturale, prin stimularea finanțării pentru infrastructura transfrontalieră, în special în sectorul energetic, întărirea investițiilor Uniunii în tehnologie de ultimă oră și îmbunătățirea competitivității economiei UE, cu accent pe întreprinderile mici și mijlocii.
În al doilea rând, bugetul UE trebuie să funcționeze pentru toate generațiile și cu un accent deosebit pe generațiile cele mai tinere și mai în vârstă și pe toți cetățenii vulnerabili. Acest lucru poate fi atins dacă asigurăm finanțare pentru Erasmus+ și Corpul european de solidaritate.
Trebuie să consolidăm sprijinul pentru Mecanismul de protecție civilă al Uniunii și Programul pentru cetățeni, egalitate, drepturi și valori Dacă UE este fidelă în promisiunea sa față de bunăstarea europenilor, atunci trebuie să investim în prevenirea bolilor cardiovasculare (BCV), a bolilor care afectează copiii, și îmbunătățirea sănătății mintale prin creșterea programului EU4Health.
Am intervenit în plenul Parlamentului European pentru a atrage atenția asupra nevoii unui răspuns rapid din partea UE, în contextul în care mii de gospodării din țara noastră au fost afectate de inundații, iar pericolul încă nu a trecut.
În calitate de negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene, am solicitat Comisiei și Consiliului să activeze Rezerva pentru solidaritate și ajutoare de urgență și Mecanismul integrat pentru un răspuns politic la crize, în așa fel încât să îi ajutăm direct pe cei afectați. În același timp susțin creșterea bugetului pentru instrumentele financiare dedicate situațiilor de urgență și calamităților, atât pentru mecanismul de protecție civilă, cât și pentru acordarea de despăgubiri.
Nu în ultimul rând, trebuie să realizăm investițiile destinate prevenției, iar, în acest sens, am solicitat încă o dată executivului european să prezinte propuneri și alocări financiare concrete.
Suntem alături de cei afectați, vom căuta soluții imediate și vom face tot ceea ce putem astfel încât Uniunea Europeană să vină în sprijinul lor.
În al treilea rând, Grupul S&D a ascultat mesajul fermierilor din întreaga Uniune și dorim să susținem sprijinul pentru aceștia. Acest lucru ar trebui să vină în paralel cu consolidarea programului LIFE – instrumentul de finanțare al UE pentru mediu și acțiuni climatice, de asemenea, în contextul tranziției către energie curată.
În al patrulea rând, trebuie să gestionăm migrația. Trebuie să consolidăm finanțarea în scopul gestionării efective a frontierelor, precum și pentru a asigura finanțarea necesară pentru aderarea deplină a României și Bulgariei la spațiul Schengen.
În al cincilea rând, pe măsură ce securitatea și apărarea europeană devin o problemă din ce în ce mai presantă, solicităm mijloacele financiare necesare pentru o mai bună mobilitate militară.
În al șaselea rând, trebuie să oferim finanțare pentru un răspuns solid la provocările externe prin creșterea ajutorului umanitar, sprijinirea pregătirii pentru aderarea la UE, combaterea dezinformarii și promovarea cooperării cu vecinii noștri, atât la granițele noastre de est, cât și de sud.
Noi, socialiștii și democrații, suntem conștienți de datoria noastră și suntem aici pentru a reuși. Suntem un jucător responsabil și suntem gata să lucrăm la un acord care să funcționeze pentru toți europenii” a declarat Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentului European și negociator al PE pentru bugetul UE 2025.
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
Coșul minim lunar în 2024 pentru o persoană singură depășeste 3800 de lei. O familie cu doi copii plătește aproape 10.000 de lei
Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 57-a, 2024
Registrul Auto Român are un nou angajat, Chatbotul RAReș care va răspunde la întrebări 24 de ore din 24
LIFE STYLE
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
Psiholog: Nu ai o voce şi nu eşti auzită sau văzută pentru că încerci să rămâi ”fetiță bună”
Atracțiile intime fulgerătoare au la bază foarte multe traume
DESTINATII
Ziua națională a gestronomiei și vinului românesc
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
30 de elevi premianți ai Școlii Niculești au participat la o tabără de educație turistică montană pe Valea Ialomiței
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
36% din tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 28 de ani au avut simptome de depresie, în anul 2022
Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Claudia Gilia numărul doi pentru Senat. Prefectul de Dâmbovița va demisiona
Carmen Holban a fost nominalizată de PSD Dâmbovița pentru un nou mandat de deputat
O sportivă de 26 de ani a fost găsită spânzurată în apartamentul său din Târgoviște