30/07/2021

Bulevardul Cetății a intrat în reabilitare

S-au demarat lucrările de reabilitare a bulevardului Cetății. Circulația tramvaielor a fost închisă complet. Va fi modernizată atât linia de tramvaie, cât și bulevardul și trotuarele. Vor fi construite trotuare noi de culoare alba sau bej, care să nu emane căldură pe timpul verii, de asemenea se are în vedere și construirea unei piste de biciclete de 1,5 m, pe fiecare sens. Vor mai exista și mai multe spații verzi dar și alei cu arbori.

Firma PORR, este cea care a câștigat licitația, termenul de execuție fiind de 30 luni, pâ,ă în toamna lui 2023.

După cum spunea și primarul Dominic Fritz, aflat la fața locului, banii de început cu care au fost demarate lucrările provin de la bugetul local, investiția se ridică la 70 de milioane de lei, ea fiind eligibilă pentru fonduri europene, aflându-se deja pe lista de rezerve.

Deja la Timișoara a sosit din Turcia și primul tramvai articulat de 30 m, și mai urmează altele 20, de aceea reabilitarea liniilor de tramvai, este o prioritate

”Împreună cu proiectul de pe Bogdăneștilor, cu cel de pe Stan Vidrighin, vom reuși să reabilităm o bună parte din rețeaua de linii de tramvai, ceea ce este extrem de necesar în contextul venirii noilor tramvaie”, a spus primarul Fritz.

Timp de cel puțin 3 luni de zile nu vor mai circula tramvaie, aceste fiind înlocuite cu autobuze, care vor circula între Torontal și Piața 700

Distribuie acest articol Oficial Media
Share