06/07/2020

13 monumente istorice misterioase de pe Terra

Oamenii care au trait cu mii de ani înainte au reușit să ridice monumente care ne uimesc astăzi prin durabilitatea in timp dar si pentru misterele pe care le ascund. Aceste clădiri au fost atât de fascinante încât oamenii de știință au fost în căutarea de raspunsuri secole la rând.. cine, de ce , și cel mai important, cum au fost construite. Există diferite teorii, de la cele mai pragmatice pana la cele  extraterestre .

Echipa Bright Side, a încercat să găsească secretele din spatele acestor constructii si a realizat o lista unde vechimea locurilor si a edificiilor este plina de întrebări fără prea multe explicații logice…

Stonehenge, Anglia

Conform legendei, complexul de piatră a fost construit de magicianul Merlin . De fapt, Stonehenge a apărut cu mult timp  înainte de  însoțitorul regelui Arthur, magicianul Merlin. Dar cum au putut transporta oamenii aceste pietre imposibil de grele, din cariera găsită la sute de kilometri distanță? Scopul constructiei nu este destul de clar . Fie că a fost un observator ( locația megalitilor este modelul exact al sistemului solar ) sau un sanctuar ( un loc pe care il foloseau Druizii sau preotii celtilor ), e posibil să nu aflăm niciodată.

 

Baalbek, Liban

 

Newgrange, Irlanda

 

Dolmens of North Caucasus, Rusia

 

Tikal, Guatemala

Una dintre cele mai mari așezări Mayașe este ascunsă în jungla verde. Aici există Iazuri artificiale, un câmp pentru fotbal, și palate. Dar, o atenție deosebită este acordată piramidelor care formează piețele orașului. Există mai multe teorii cu privire la funcțiile lor: clădiri religioase, centre de cercetare, cimitire, sau toate cele de mai sus. Etimologia numelui ” Tikal “, este , de asemenea, neclară. Dar există o ” porecla ” clară – orașul Vocilor. Chiar și o șoaptă acolo este transformată într-un ecou.

 

Bolshoi Zayatsky Island’s stone labyrinths, Rusia

 

Petra, Iordania

 

Stone spheres of Costa Rica

 

Terracotta Army, China

Mausoleul Qin Shi Huang deține peste 8000 de statuete ce infătisează războinici chinezi și cai. Ei au fost îngropați împreună cu guvernatorul lor. Această armată creată manual, din anul 200 î.Hr. este identică cu cele mai mici detalii ale unei forme umane și nu există două fețe asemănătoare. In timpul săpăturilor (din anii 1970 ), oamenii de știință au trebuit să acționeze extrem de atent . Unul dintre aceste motive este pentru motive de securitate, din cauza unei vechi legende: râuri de mercur au trebuit să-l însoțească pe împărat în viața de apoi.

 

Angkor Wat, Cambodia

Timbuktu, Mali

According to legend, the city emerged thanks to the old man Bucktu and his well (’tim’ in Tuareg), who warmly met caravans. He was the main character in medieval tales: the streets of gold, wise men, etc. He and a group of warriors tried to conquer the African Eldorado but didn’t come back until the Frenchman René Caillié pretended to be a pilgrim. Imagine his surprise when he saw a poor town of mud buildings. Now, people who love adventures are attracted by the unique architecture of the mosques.

The Easter Island Statues, Chili

 

Great Sphinx of Giza, Egypt

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share