Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Campanie de modernizare a infrastructurii stradale din municipiul Târgoviște

Pe Bulevardul Independenței din municipiul Târgoviște se derulează lucrări de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny iar termenul de finalizare a proiectului este luna septembrie.

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc în această dimineață, primarul Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, a oferit mai multe detalii cu privire la modul în care se va desfășura ”una dintre cele mai importante campanii de modernizare a infrastructurii stradale” din municipiul Târgoviște.

”Pe bulevardul Independenței au loc primele lucrări cu adevărat importante de modernizare a acestei artere rutiere, discutăm de peste 1 km ca și lungime, pe o lățime între 14 și 18 metri. Încercăm să finalizăm cât mai repede lucrările, atât pentru partea carosabilă, dar și pentru trotuare. Este un proiect finanțat pe Anghel Saligny, din care va mai face parte și Bulevardul Libertății, Calea Domnească, zona din Microraionul IX.  În perioada următoare vor începe lucrările și pe alte artere importante din orașul nostru, tot pe acest program de finanțare, mai exact strada Câmpulung, Pârvan Popescu, Ana Ipătescu, Bărăției, Costache Olăreanu, Porumbeilor, etc.

Vrem să temporizăm puțin lucrările pentru a nu perturba foarte mult traficul în oraș. Acum se lucrează și pe Calea București unde vor fi trei straturi de asfalt pentru că avem trafic greu.

Trebuie să ne mai corelăm cu două lucrări importante de extindere a rețelelor de gaze naturale pe aceste zone, una dintre ele este Prepeleac, iar a doua este pe străzile Pârvan Popescu și Ana Ipătescu, unde vor fi lucrări de schimbare a rețelei de gaze naturale, sperăm ca până la debutul anului școlar lucrările să fie gata.

”Sunt aproape 20 de km de străzi care se vor reabilita în Târgoviște”

Pe rețeaua stradală din municipiul Târgoviște avem lucrări foarte consistente anul acesta, dar și în primăvara anului viitor. Sunt aproape 20 de km de străzi care se vor reabilita, este una dintre cele mai importante campanii de modernizare a infrastructurii stradale, cuprinzând atât zona centrală, dar și foarte multe străzi din cartierele municipiului Târgoviște – Prepeleac, Micro IV, Micro III, Micro IX, Micro VIII, toate în cadrul unui proiect de peste 40 de milioane de lei, finanțat din fonduri nerambursabile, respectiv programul Anghel Saligny, cu excepția străzii Calea București care este finanțată și cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală.

”Până în luna iunie, anul viitor, sper să avem gata tot ce înseamnă infrastructură stradală”

Vor fi montate și stațiile noi de transport public local, un total de 28 de stații care vor fi amplasate în primă fază în municipiul Târgoviște. În acest moment sunt două finalizate, și alte 4 sunt în lucru, urmând să fie montată câte una pe zi, astfel încât undeva în luna august să finalizăm și acest proiect important.

Legat de transportul local, pentru Autogara de pe Calea Ialomiței, se fac ultimele lucrări de branșare la rețeaua de gaze naturale, urmând să devină funcțională imediat ce aceste lucrări vor fi finalizate”, a explicat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share