Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Când ceva merge complet pe dos în ziua voastră, binecuvântați!

Blanda arta a binecuvantarii – Pierre Pradervand

“La trezire, binecuvântați această zi care este deja plină de binele nevăzut pe care binecuvântările voastre îl vor atrage, pentru că a binecuvânta înseamnă a recunoaște binele nelimitat care este inclus în însăși structura universului și care așteaptă pe fiecare și pe toată lumea.
Când treceți pe lângă oameni pe stradă, în autobuz, în locurile de muncă sau de joacă, binecuvântați-i. Pacea binecuvântărilor voastre îi va acompania în drumul lor și mireasma sa blândă va fi o lumină pe calea lor.
Când întâlniți și vorbiți cu alți oameni, binecuvântați-le sănătatea, munca, bucuria, relația cu Dumnezeu, cu ei înșiși și cu alții.


Binecuvântați-le abundența, starea financiara…binecuvântați-i în toate modurile imaginabile, deoarece astfel de binecuvântări nu numai că sunt semințe ale vindecării, dar cândva vor da naștere unor flori de bucurie în locurile pustii din propriile voastre vieți.

Când mergeți, binecuvântați orașul în care trăiți, guvernul și învățătorii, asistenții medicali și măturătorii de străzi, copiii și bancherii, preoții și prostituatele.

În momentul în care cineva exprimă chiar și cea mai mica agresivitate sau asprime către voi, răspundeți cu o binecuvântare: binecuvântați-i în totalitate, sincer, cu bucurie, pentru că astfel de binecuvântări sunt scuturi care îi protejează de ignoranța propriilor greșeli și deviază săgețile orientate inițial către voi.

Să binecuvântezi înseamnă să dorești bine total, necondiționat, nerestricționat, pentru oameni și pentru evenimente și să faci aceasta din cel mai adânc izvor aflat în cea mai intimă încăpere a inimii tale: înseamnă să sacralizezi, să respecți, să privești cu totală evlavie ceea ce este întotdeauna un dar de la Creator. Cel sacralizat prin binecuvântarea voastră este pus deoparte, consacrat, sfințit, întreg.

Să binecuvântezi înseamnă să invoci grija divină, să gândești și să vorbești recunoscător și să conferi fericire – deși noi înșine nu suntem cei care dau, ci suntem doar martori bucuroși ai abundentei Vieții.

Să binecuvântezi totul fără nici un fel de discriminare este forma ultimă de dăruire, pentru că cei binecuvântați nu vor ști niciodată de unde a apărut raza de soare care a izbucnit deodată printre norii cerului lor și rar veți fi martori ai luminii soarelui manifestate în viețile lor.

Când ceva merge complet pe dos în ziua voastră, vreun eveniment neașteptat vă dă pe voi și planurile voastre peste cap, binecuvântați; viața vă oferă o lecție și chiar evenimentul pe care credeți că nu-l voiați, voi înșivă l-ați atras pentru a învăța lecția pe care altfel ați evita să o învățați, dacă n-ar fi să o binecuvântați. Încercările sunt binecuvântări mascate și cete de îngeri merg în urma lor.

Să binecuvântezi înseamnă să recunoști frumusețea omniprezentă, universală ascunsă de ochii materiali; înseamnă să activezi acea lege a atracției care, din cele mai îndepărtate colțuri ale universului, va aduce în viața ta exact ceea ce tu ai nevoie ca să experimentezi și să te bucuri.

Când treceți pe lângă o închisoare, binecuvântați mental deținuții în nevinovăția și libertatea lor, blândețea lor, esența pură și iertarea necondiționată; pentru că omul nu poate fi prizonier decât al imaginii de sine, iar un om liber poate merge neînlănțuit prin curtea unei închisori tot astfel cum cetățeni ai unor țări în care domnește libertatea pot fi prizonieri ai fricii ascunse în gândurile lor.

Când treceți pe lângă un spital, binecuvântați pacienții în integritatea lor prezentă, căci și în suferință, integritatea aceasta așteaptă în ei să fie descoperită. Când ochii voștri privesc un om înlăcrimat sau aparent împovărat de viață, binecuvântați-l în bucuria și vitalitatea sa, deoarece simțurile materiale nu prezintă decât imaginea în negativ a perfecțiunii și splendorii absolute pe care numai ochiul interior o poate vedea.

Este imposibil să binecuvântezi și să judeci în același timp. Deci păstrați permanent, ca pe un gând profund și sacru, dorința de a binecuvânta, căci atunci veți deveni cu adevărat făcători de pace și într-o zi veți privi, pretutindeni, fața lui Dumnezeu.

Și bineînțeles, nu uitați să binecuvântați absolut minunata persoană care sunteți! “

Distribuie acest articol Oficial Media
Share