Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Dan Alexandru Tică: 200lei/lună -vouchere pentru copiii care practică o disciplină sportivă

Inspectorul școlar general adjunct Dan Alexandru Tică vine cu o propunere de proiect în sprijinul părinților ai căror copii practică o disciplină sportivă. Liderul PNL, prim-vicepreședinte PNL Târgoviște, susține că în calitatea sa de fost director de școală, de antrenor și profesor de sport s-a lovit adesea de neputința financiară a părinților atunci când a fost vorba de susținerea tinerelor talente sportive.

 

Dan Alexandru Tică: 200lei/lună -vouchere

 

Nicio unitate de învățământ din România nu oferă, printre disciplinele opționale, posibilitatea practicării unui sport. În alte țări, copiii învață la școală să danseze, să înoate ori să schieze. Și au numeroase competiții școlare care îi motivează să facă sport de performanță, ceea ce la noi lipsește cu desăvârșire.

Dan Alexandru Tică: 200lei/lună -vouchere pentru sport

”Vin în fața dumneavoastră cu o propunere de proiect privind acordarea de vouchere pentru sport, în valoare de 𝟮𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶/𝗹𝘂𝗻𝗮̆ pentru copiii din Târgoviște – ,,𝐈𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐝 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢, 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐦 𝐢̂𝐧 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫!”

🏃⚽️🎾 Cu aceste vouchere, copiii domiciliați în municipiul Târgoviște, vor putea achita costul abonamentului necesar practicării unei discipline sportive, pot achiziționa echipament sportiv, fiind sprijinită astfel –indirect- și activitatea cluburilor din care fac parte.

⚽️🏐🏀În prezent echipele târgoviștene importă sportivi pentru sume fabuloase de bani, plătite din banii târgoviștenilor. Asta în timp ce avem foarte mulți copii talentați, pe care familiile nu își permit să-i trimită la un club sportiv.

🥅🥋🤼♂️ Cu ajutorul voucherelor pentru sport copiii noștri vor primi șansa de a practica o disciplină sportivă într-un regim organizat, legitimați la un club/o asociație sportivă.

🪪📝 Cu susținerea tuturor colegilor consilieri municipali liberali, lansez proiectul în dezbatere publică și aștept părerile și sugestiile dumneavoastră.” Inspector general adjunct Tică Dan Alexandru.

Așteptăm propunerile, părerile și completările cititorilor

Pentru a face sport in România, abonamentul sau taxa lunară îi costă pe părinți aproximativ 200-300 lei. Abonamentul lunar este însă mai puțin de jumătate din cheltuiala totală. Părinții trebuie să mai scoată din buzunar bani pentru multe alte lucruri conexe: echipament, turnee, cantonamente, transport sau pentru a-i asigura copilului o alimentație adecvată unui sportiv în devenire. În medie, aproximativ 5.000 de lei pe an.

Așadar, propunerea profesorului Dan Alexandru Tică este singura soluție pentru a veni în sprijinul părinților și implicit, a ridica ștacheta în ceea ce privește sănătatea, educația și disciplina copiilor. Așteptăm părerile și completările citirilor referitoare la acest proiect de sprijin pentru o generație nouă și sănătoasă.

PNL Târgoviște lansează în dezbatere publică proiectul ”Investind în copii, investim în viitor!”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share