Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban: Combaterea tuturor formelor de violență împotriva femeilor trebuie să fie o prioritate a țărilor membre ale Uniunii Europene

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a susținut o declarație în cadrul lucrărilor Comisiei pentru Drepturile Femeii și Egalitatea de Gen din Parlamentul European. Tema discuțiilor a fost legată de eliminarea dezechilibrului dintre bărbați și femei, o problemă care s-a acutizat în timpul pandemiei de Covid 19.

Carmen Holban: Combaterea tuturor formelor de violență împotriva femeilor trebuie să fie o prioritate a țărilor membre ale Uniunii Europene.

”Dezbaterile au stat sub semnul războiului din Ucraina, iar alături de toți ceilalți participanți am transmis mesaje de încurajare și de susținere pentru vecinii noștri ucraineni.
În ceea ce privește tema discuțiilor pentru care plenul Comisiei s-a reunit în cursul acestei zile, eliminarea dezechilibrului dintre bărbați și femei, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaților, le-am precizat parlamentarilor europeni că pandemia COVID-19 a adâncit și mai mult acest decalaj.


Este vital să ne amintim că majoritatea activităților de îngrijire neplătite sunt efectuate de femei, iar impactul pandemiei a fost resimțit cel mai puternic de femeile cu copii mici care lucrau de acasă. De asemenea, trebuie să realizăm că, în ultimii doi ani, femeile cu copii s-au confruntat cu un dezechilibru mult mai mare între viața profesională și cea privată față de bărbații și femeile fără copii.


Serviciile universale de înaltă calitate, dar și combaterea tuturor formelor de violență împotriva femeilor trebuie să fie o prioritate a țărilor membre ale Uniunii Europene.
În acest fel putem spune, în sfârșit, că femeile și bărbații beneficiază de același tratament, în toate domeniile în care activează și, de ce nu, în viața privată”, a scris Carmen Holban pe pagina de social media.

Citește și:

Organizația Femeilor Social Democrate Dâmbovița, ajutor umanitar pentru refugiații din Ucraina

Carmen Holban: Să aveți o primăvară frumoasă și caldă!

Carmen Holban: Haideți să le fim aproape și să-i ajutăm pe refugiații din Ucraina

Carmen Holban: Dezvoltarea și susținerea antreprenoriatului local trebuie să fie un efort comun

Distribuie acest articol Oficial Media
Share