Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Carmen Holban, mesaj de Ziua Mondială a Farmacistului: Sunteți primii la care apelăm atunci când avem nevoie de ajutor

Ziua Mondială a Farmacistului din anul 2022 are ca temă „Farmacia unită în acțiune pentru o lume mai sănătoasă”.

Ziua Mondială a Farmacistului este sărbătorită în 25 septembrie şi a fost inițiată în anul 2000 de Federaţia Internaţională a Farmaciștilor, având ca obiectiv principal conștientizarea utilizării adecvate a medicamentelor, măsurilor preventive împotriva bolilor și dezvoltarea generală a sistemului de sănătate.

Deputat PSD Dâmbovița, Carmen Holban, membru în Comisia pentru Sănătate și Familie din Parlament, a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Farmacistului:
”Dragi farmaciști, de ziua dumneavoastră, vă urez un sincer La Mulți Ani! Sunteți printre primii la care apelăm atunci când avem nevoie de ajutor și pentru toate acestea, în numele dâmbovițenilor, vă mulțumesc pentru că aveți grijă de sănătatea noastră. Ați demonstrat, mai ales în ultimii doi ani, că sunteți un corp profesional pe care ne putem baza cu toată încrederea. Vă doresc zile liniștite și pline de realizări! La Mulți Ani!” 

Farmaciștii au fost în mod constant printre primii cinci profesioniști cei mai de încredere, conform sondajelor naționale. Profesorii sunt de asemenea în top cinci și un studiu recent a nominalizat cercetătorii ca fiind cei mai de încredere oameni din lume.

Carmen Holban a vorbit și despre ”Farmaciști, formatori și cercetători, aceasta reprezintă profesia voastră!”.

Multe relații pacient – farmacist se bazează pe o încredere construită în timp. Publicul larg are încredere în sfaturile voastre.

Trei elemente sunt necesare pentru a avea încredere în farmaciști: construirea relațiilor pozitive, competență/ expertiză și consecvență în serviciile oferite.

1. Construirea relațiilor pozitive
Aceste legături puternice s-au creat datorită interesului vostru real pentru pacienții voștri și timpului acordat pentru a le asculta nevoile, precum și eforturilor voastre suplimentare din timpul pandemiei COVID-19.

2. Competență/ expertiză
Farmaciștii sunt experți în gestionarea medicamentelor. Aveți o pregătire universitară de cinci ani, iar în timpul exercitării profesiei participați la cursuri de formare continuă pentru a deveni mai specializați.

3. Consecvență în serviciile oferite
Farmaciștii sunt capabili să-și demonstreze în mod constant competențele și implicarea în beneficiul pacienților. Sunteți cel mai accesibil furnizor de asistență farmaceutică în multe părți ale lumii, lucrând în unități care funcționează mai mult timp decât multe alte facilități de asistență medicală.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share