Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

ȚURCANA REGINA MUNȚILOR vedetă la COSTEȘTI

Mii de locuitori ai zonei Orăștie, dar și din alte părți ale Transilvaniei, iubitori de animale,  s-au reîntâlnit la sărbătoarea oieritului românesc: „Țurcana – Regina munților”, desfășurată, în satul Costești din comuna Orăștioara de Sus.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți din cadrul ministerului Agriculturii, directorul general al APIA, președintele Consiliului Județean Hunedoara, prefectul Marian Călin, reprezentanții județeni ai DAJ, directorul executiv al APIA HUNEDOARA, ec. Veronica Topor, expozanți firme și persoane juridice.

”Lume multă, oameni harnici, tradiție și preocupare pentru creșterea acestei rase cu care fermierii noștri se mândresc! Iar mioarele țurcane, care de care mai mândre, s-au întrecut în a demonstra privitorilor cât sunt de bine îngrijite! Frumoasa manifestare s-a bucurat și de prezența oficialităților locale, respectiv de domnul Călin Petru Marian, Prefectul județului Hunedoara și de domnul Laurențiu Nistor, Președintele Consiliului Județean Hunedoara! I-am asigurat pe crescătorii de ovine de întreaga noastră susținere, aducându-le precizări importante despre schemele de sprijin pe care APIA le derulează,  pentru dezvoltarea fermelor de profil. Mulțumesc organizatorilor pentru invitație, sunt onorat să mă aflu în mijlocul atâtor oameni gospodari și întreprinzători, care fac cinste agriculturii din România!” a ținut să transmită directorul general al APIA, Adrian Pintea.

 Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează  deja plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna Iulie 2022.
 Suma autorizată la plată este în valoare de 1.337.560,46 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru solicitanții care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.
 APIA, mereu alături de fermieri!
Alături de colegii săi și președintele Consiliului Județean  Laurențiu Nistor  s-a aflat printre expozanți, a stat de vorbă cu aceștia și a declarat: ”Am vizitat standurile pregătite de organizatorul acestui eveniment, Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia, și am admirat rodul muncii celor care își dedică timpul acestei preocupări.

Am ascultat problemele crescătorilor de ovine, ale producătorilor, pentru a găsi soluțiile de care au nevoie pentru a se dezvolta.România nu are nevoie să importe alte rase de ovine! Aici, în județul Hunedoara, avem tot ce ne trebuie. Mulțumesc organizatorilor pentru invitația făcută și îi asigur pe toți crescătorii de animale de sprijinul meu!” Tradiționala sărbătoare a fost organizată de Asociația Crescătorilor de Ovine „Dacia”, iar în cadrul evenimentului au fost organizate o expoziție de utilaje și echipamente agricole și un frumos spectacol,  care a reunit artiști binecunoscuți ai cântecului popular românesc, ce au fost aplaudați la scenă deschisă, de spectatori.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share