Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

BALUL SPERANȚEI și 25 de ani pentru AFAR la TIMIȘOARA – DOAR CU OAMENI GENEROȘI PUTEM FACE FAPTE BUNE

În decorul elegant al sălii hotelului TRESOR  din Timișoara, femeile antreprenor – AFAR- au aniversat 25 de ani de activitate, de sprijin  antreprenorial şi managerial al femeilor, dezvoltarea capacităţii lor de acţiune şi de conducere, consilierea şi încurajarea iniţiativei. 

A fost o seară de vis, presărată de momente de show, amintiri frumoase, unele amuzante, de dans și voie bună, cu invitați speciali, cu licitația unor obiecte, surprize, în care s-au împletit eleganța, frumusețea și bucuria revederii în rândul participanților, care au răspuns invitației de la participa la BALUL SPERANȚEI- un eveniment, aflat printre cele mai vechi acțiuni caritabile din țară. Ediția a 23 a care a adunat laolaltă oameni speciali și generoși pentru un scop nobil: finalizarea construcției centrului pentru Persoane în vârstă de la Giroc.  Au întreținut atmosfera  îndrăgiții actori Adriana Trandafir și Aurelian Temișan, care au venit special la Timișoara,  pentru acest eveniment.

”Sunt bucuroasă că inițiativa mea de a înființa o asociație a femeilor antreprenor a dat roade și că a rezistat 25 de ani. Am sărbatorit un sfert de veac alături de oameni minunați și generoși. Am organizat a 23-a ediție a Balului Speranței-  pandemia ne-a întrerupt doi ani să mai facem cea mai mare acțiune caritabilă din Timișoara). Ca de fiecare dată, IPS Mitropolitul IOAN al  Banatului a fost alături de noi și a donat o icoană pentru licitația pe care am organizat-o.

Am avut ca și  sponsori: Cramele Aramic și Recaș,  Eximbank, Sc PKF România, dar și persoane fizice. Regele si Regina Balului au fost aleși în functie de generozitate, de cine a licitat mai mult . Câșigătorii titlurilor au fost:  Dan Duran și Loredana Golea. Banii strânși vor merge la proiectul început – construcția Centrului pentru senori. La mulți ani,  AFAR pentru cei 25 de ani de muncă! Căminul pentru persoanele vârstnice ”Fecioara Maria” dorește să vină cu speranță în sprijinul seniorilor afectați de izolare socială și sărăcie. Împreună dorim să clădim un centru unde persoanele vârstnice să primească suportul necesar. A fost visul meu și sper să-l finalizez!   a ținut să declare europarlamentarul umanist  Maria Grapini.

Valorile promovate în cadrul asociației- EXCELENȚA, SERIOZITATEA, ONESTITATEA, RESPECTUL, INTEGRITATEA și SPIRITUL CIVIC-  stau la baza succesului atât în afaceri, cât și în societate, pentru ca, împreună,  să fie atinse obiectivele propuse și să fie construite comunități puternice , vizibile  și mai mult  în spațiul public.

Cu  sprijinul și altor artiști plastici care au donat lucrări, precum și cu icoana oferită de IPS Ioan, toate licitate, s-a strâns  suma de 100.000 lei, bani cu  care se vor continua lucrările la așezământul destinat seniorilor . 

”O asociație frumoasă, atât la propriu, cât și la figurat! Felicitari pentru implicarea civică și faptele bune, care nu vor rămâne fără răsplată!” a ținut să transmită și Darius Georgiu- vice president la Camera De Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, unul dintre premianții galei și susținător al evenimentelor organizate de AFAR și nu numai.
 ”Fundația Speranță pentru Voi ” Timișoara și Asociația Femeilor Antreprenor din România (AFAR) au inaugurat oficial șantierul Centrului rezidențial pentru persoanele vârstnice ”Fecioara Maria” din Giroc, județul Timiș, în 31 ianuarie 2020, pe terenul situat în comuna Giroc – vis-a-vis cu Abația Catolică, în prezența autorităților locale, județene, în frunte cu regretatul primar din Giroc, Ionel Toma. Proiectul cuprinde un pavilion de dormit și un pavilion unde vor fi sala de mese, sala de recreere și chiar o sală de îngrijiri medicale și gimnastică pentru că este clar că bătrânii au și probleme de sănătate și vor avea nevoie de mișcare. Lucrările de construcției a căminului destinat  seniorilor au fost sfințite de ÎPS Ioan  al Banatului.

Asociaţia are numeroase membre din cele mai diverse domenii de activitate: servicii bancare, producţie şi distribuţie de materiale de construcţii, textile şi încălţăminte, asigurări, consultanţă, fundaţii culturale, producţie, distribuţie şi comerţ cu alimente, turism, cabinete stomatologice, publicitate, producţie şi comercializare de mobilier, cultură, jurnalism.  Principalele activităţi desfăşurate:
Participări la conferinţe şi simpozioane pe plan intern şi internaţional.
Prima participare pe plan internaţional a Asociaţiei a avut loc în anul 1999, Conferinţa Internaţională a Femeilor Întreprinzătoare Croaţia.
Participare la lucrările Conferinţei cu titlul “Antreprenoriatul feminin în creştere, plin de creativitate şi bazat pe valorile familiale”, din cadrul CEI Summit Economic Forum, desfăşurat la Budapesta, anul  2000.
Împreună cu Departamentul de Comunicare al Guvernului României a fost organizat simpozionul – Femeia, o forţă în economia românească, la care au participat peste 100 de femei.
De asemenea, în anul 2001, AFAR a participat cu 5 membre la Conferinţa Internaţională de la Trieste, Italia, alături de delegaţia Guvernamentală condusă de Prim ministrul Adrian Năstase, organizată de CEI unde au avut loc seminarii dedicate special femeilor de afaceri şi unde au participat asociaţii ale femeilor din Europa Centrală şi de Est, dar şi din UE şi Asia.
În martie 2001, doamna Anna Stone, politician şi om de afaceri în SUA, a participat la o întâlnire cu AFAR, în cadrul căreia a evocat realităţi mai puţin cunoscute, pledând pentru egalitatea şanselor în special în politică, administraţie, dar şi din lumea afacerilor.
Anul 2001 a mai adus o premieră în activitatea AFAR, respectiv scrierea de proiecte pentru obţinerea de finanţări.
În perioada 28-31 octombrie 2002 la Trieste, în Italia a avut loc în organizarea OECD o întâlnire între firme din estul şi vestul Europei. AFAR a fost prezentă la aceste întâlniri în cadrul cărora s-a discutat şi despre problemele cu care se confruntă femeile manager.
De asemenea, între 13-15 noiembrie 2002 a participat prin preşedinte la a cincea ediţie a CEI Summit Economic Forum Skopje, Macedonia.
În cadrul acestei reuniuni a avut loc o masă rotundă cu tema Femeia în afaceri, unde Preşedintele AFAR a ţinut un discurs.
Din toamna anului 2002, AFAR este membru în Consiliul Director al Academiei de Advocacy, organism creat pentru susţinerea întreprinderilor private.
Începând cu anul 2001, membrele Asociaţiei au participat la seminarii şi conferinţe organizate de CIPE şi finanţate de USAID, în cadrul cărora s-au dezbătut diverse teme legate de implicarea şi eficienţa femeii de afaceri, formare de lideri. Datorită participării active a asociaţiilor de femei din întreaga lume la aceste seminarii, în anul 2002 a fost realizat de către CIPE cu sprijinul USAID un CD cu tema “Femei de succes în România”, în care sunt prezentate şi patru femei membre AFAR.
Anul 2003 a fost marcat de numeroase participări ale membrelor AFAR la diferite acţiuni pe plan intern şi internaţional. Astfel, Asociaţia a fost prezentă prin preşedinta sa la Conferinţa Internaţională a Femeilor Antreprenor Geneva şi Conferinţa Internaţională a Femeilor de Afaceri Ljubljana – Slovenia. În anul 2003 a fost de asemenea, editată a doua ediţie a CD-ului “Femei de succes” în care 4 din membrele AFAR au fost prezente.
Activităţi sociale: premierea elevilor care obţin rezultate deosebite, împărţirea de cadouri copiilor instituţionalizaţi, repunerea în funcţiune a ascensorului de la Căminul de bătrâni nr. 1 Timişoara, renovarea Sălii de aşteptare la Policlinica de copii Timişoara, amenajarea secţiei de endocrinologie a Spitalului de copii “L. Ţurcanu”, renovarea Şcolii şi a Grădiniţei în localitatea Murani, comuna Pişchia.
Aceste activităţi au fost posibile prin organizarea începând cu anul 1999 a Balului Speranţei, eveniment caritabil care are ca scop strângerea de fonduri.
Asociaţia Femeilor Antreprenor Timiş participă atât la acţiunile organizate de către Asociaţiile de femei din România cât şi pe plan internaţional, realizând permanent schimburi de informaţii.
AFAR s-a implicat în înfiinţarea Coaliţiei Asociaţiilor Femeilor de Afaceri (CAFA) în anul 2004 şi este membru fondator.
În anul 2009 a deţinut Preşedinţia Coaliţiei şi a coordonat secretariatul.
Tot în anul 2009, în 11-13 iunie am organizat Conferinţa Anuală (a VII-a ediţie) a Coaliţiei cu tema “Este vremea reuşitei şi a curajului în antreprenoriat”.
Asociaţia Femeilor Antreprenor din România este membră a Consiliului Consultativ la Agenţia pentru IMM-uri din România şi în Consiliul pentru egalitate de şanse din Timişoara.
În anul 2009, AFAR a fost partener în proiectul european ANTRES – “Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei”.
AFAR a făcut lobby permanent pentru modificări şi reglementări noi legislative pentru susţinerea IMM-urilor.
În anul 2008, AFAR a demarat un proiect propriu pentru construcţia unui cămin pentru îngrijire şi tratament a bătrânilor ce nu pot fi întreţinuţi de familie, cu ajutorul fondurilor colectate în doi ani consecutivi (2008, 2009) la “Balul Speranţei”.
În anul 2010, AFAR va continua proiectul în vederea finalizării lui în următorii doi ani.
AFAR  a fost premiată de mai multe ori la GALA OAMENI PENTRU OAMENI, datorită implicării în proiecte sociale.

Cele mai relevante proiecte au fost:

–    Finanţarea primului Centru privat de tratament oncologic împotriva cancerului la sân, din Timişoara;
–    Renovarea secţiei ATI a Spitalului Judeţean din Timişoara;
–    Renovarea sălii de aşteptare a Policlinicii de copii;
–    Acordarea de burse de excelenţă studenţilor şi elevilor;
–    Susţinerea concursurilor internaţionale a studenţilor de la Facultatea de Muzică. Asociația a finanţat  și participarea finalistului de la concursul „Românii au talent” la un concurs din New York la Opera Metropolitană. AFAR, prin membrele ei, ţine cursuri de antreprenoriat şi mentorat pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin.

 LA MULȚI ANI, SĂRBĂTORITELOR, LA MULȚI ANI, AFAR!

 

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share