Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Carmen Holban: Poveștile spuse de Drapelul Național trebuie să fie transmise mai departe către generațiile viitoare

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a transmis un mesaj de Ziua Drapelului Național care este marcată astăzi, 26 iunie, proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

”Drapelul nostru este mult mai mult decât un simbol al unității. El reprezintă o țesătură fină de gânduri și aspirații ale oamenilor care au dat și continuă să dea totul pentru țară.
 Poveștile spuse de cele trei culori trebuie să fie transmise mai departe către generațiile viitoare, la fel cum fac astăzi cei care ne reprezintă cu cinste în lume și poartă pe umeri, cu mândrie, drapelul național. Datorită acestor oameni, România este o țară respectată!  La Mulți Ani României! La Mulți Ani tricolorului nostru!”, a precizat Carmen Holban.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – albastru, galben și roșu – să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă țara noastră mai existând alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia.

În 1834, când Țările Române au început să se dezvolte din punct de vedere economic, când conștiința națională cerea unitatea și libertatea țării, domnitorul Țării Românești, Alexandru D. Ghica Vodă, a obținut de la otomani învoirea „de a pune steag românesc corăbiilor negustorești și oștirii”.

Steagul destinat corăbiilor avea două culori (galben și roșu), cel atribuit armatei era compus din trei (roșu, galben și albastru) și un vultur la mijloc. Acesta este socotit drept începutul adoptării tricolorului pe pământ românesc.

Carmen Holban în Oficial Media:

Carmen Holban: Am votat astăzi pentru continuarea tuturor lucrurilor bune începute în județul Dâmbovița și în municipiul Târgoviște!

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a participat la ceremonia de sfințire a bisericii din satul Gura Vulcanei, comuna Vulcana Pandele

Carmen Holban: Femeile și bărbații trebuie să fie tratați egal și să beneficieze de aceleași oportunități.

Carmen Holban – Dorința de a face bine și experiența sunt atuurile echipei PSD

Distribuie acest articol Oficial Media
Share