Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Carmen Holban: Femeile și bărbații trebuie să fie tratați egal și să beneficieze de aceleași oportunități.

Astăzi, sărbătorim Ziua Națională a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați. Este ocazia perfectă pentru a reaminti întregii societăți că femeile și bărbații trebuie să fie tratați egal și să beneficieze de aceleași oportunități, a precizat deputatul PSD, Carmen Holban.

Adoptată de Senatul României în urmă cu 10 ani și un an mai târziu de Camera Deputaților și apoi promulgată de șeful statului, Legea 23/2015 pentru promovarea egalităţii de şanse între sexe este parte integrantă a politicilor sociale din țara noastră.

Se cuvine să reflectăm asupra importanței egalității de gen, având în vedere că femeile constituie jumătate din populația țării noastre, o pondere care se menține și la nivel mondial.
 În egală măsură, atât femeile, cât și bărbații ar trebui să poată urmări și îndeplini orice vis, să aibă acces la poziții cheie în societate, fie că vorbim de politică sau de locuri de muncă de top.
 Este esențial să respingem stereotipurile învechite care subapreciază femeile și să ne opunem ferm discriminării și violenței împotriva lor. Prin promovarea respectului și a egalității de șanse, putem crea o societate în care toți indivizii, indiferent de gen, sunt tratați cu demnitate și au șanse egale de succes în viață”, a transmis Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița pe pagina de facebook.
Ziua Egalității de Șanse între Femei și Bărbați este o oportunitate pentru întreaga societate românească de a se apleca asupra acestui principiu fundamental al democrației sociale și de a identifica soluții sustenabile pentru promovarea de politici publice în toate sferele vieții publice: educație, sănătate, piața muncii, participare la decizie, împuternicirea economică a femeilor și fetelor.
Adăugăm aici și Garanția pentru Copii, adoptată anul trecut de Guvernul României și a cărui implementare a început, are un potențial uriaș de a schimba viețile copiilor din țara noastră, unde 41,5% dintre ei sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială. Copiii și tinerii au dreptul la educație incluzivă de calitate, indiferent de locul în care locuiesc.
Citește și:
Distribuie acest articol Oficial Media
Share