Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban: Vom depista și vom trata mult mai repede diabetul

Ziua Mondiala a Diabetului este marcata in fiecare an la data de 14 noiembrie și a fost lansata in anul 1991 de Federatia Internationala de Diabet (IDF). Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a transmis un mesaj de mulțumire pentru medicii diabetologi, cu precizarea că, ieri, în cadrul ședinței Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților a fost votată modificarea legii care va aduce noi posibilități de a depista și trata mult mai repede această afecțiune.

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița: Vom depista și vom trata mult mai repede diabetul

”Suntem recunoscători pentru dedicarea și angajamentul dumneavoastră! Fie că sunteți în spitale, clinici sau vă dedicați timpul personal pentru a oferi îndrumare și suport pacienților, fără dumneavoastră, cu greu, am putea depăși obstacolele produse de această afecțiune. Faptul că sunteți alături de noi și ne ghidați în această călătorie dificilă ne oferă încredere și ne face să simțim că nu suntem singuri în această luptă. Mulțumim pentru tot ceea ce faceți!
Totodată, ieri, în cadrul ședinței Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, am votat pentru modificarea legii. Așadar, prin îmbunătățirea acestui act normativ, am creat premisele prin care vom depista și trata mult mai repede această afecțiune, dar, în același timp, vom crește și calitatea îngrijirii tuturor pacienților diabetici. Să nu uităm că, înainte de toate, un stil de viață sănătos și o alimentație corectă sunt cea mai bună cale de a preveni apariția unei boli care ne poate urmări toată viața”, a precizat Carmen Holban pe pagina de facebook.

Conform INSP, in anul 2021, aproximativ 537 de milioane de adulti (20-79 de ani) erau diagnosticati cu diabet. Se estimeaza ca pana in anul 2030 numarul persoanelor diagnosticate cu diabet sa cresca pana la 643 de milioane si pana in anul 2045 la 783 milioane (1 din 8 adulti, reprezentand o crestere de 46%). Trei din patru adulti cu diabet traiesc in tari cu venituri mici si medii;

In Romania, in anul 2021, s-au inregistrat peste 800 000 de cazuri de diabet, iar incidenta cazurilor a fost de 431,7 cazuri noi la 100000 locuitori, evolutia fiind constant crescatoare in ultimii 10 ani.

Tintele Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind acoperirea diabetului propuse pentru a fi atinse pana in anul 2030:

Tinta 1: 80% dintre persoanele cu diabet sa fie diagnosticate;
Tinta 2: 80% dintre persoanele diagnosticate sa aiba un control bun al glicemiei;
Tinta 3: 80% dintre persoanele diagnosticate sa aiba un bun control al tensiunii arteriale;
Tinta 4: 60% dintre persoanele cu diabet peste 40 de ani sa primeasca statine;
Tinta 5: 100% dintre persoanele cu diabet zaharat de tip 1 sa aiba acces la tratament cu insulina la preturi accesibile

Citește și:

Carmen Holban, întâlnire cu Excelența Sale Maria Pía Busta Díaz, Ambasadorul Republicii Chile în România,

Carmen Holban a premiat câștigătorii din Industrie la Gala Topul Firmelor din județul Dâmbovița

A început asfaltarea DN7 Bâldana-Titu! Se vorbește de 15 ani de acest drum

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin