Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Romania Dialogului – Dezbateri pentru modificări în domeniul justiției

Așadar, cei care aveau anumite griji că, după o abrogare, ordonanța încă mai mișcă, astăzi o omorâm complet, ca să fie foarte clar, pe înțelesul tuturor, cu toate că era moartă, dar unii cred că era un lucru necesar. Prin urmare, ordinea de zi a fost modificată și, în plen, veți asista la adoptarea proiectului de lege de respingere, a declarat președintele Senatului României, domnul Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului permanent întrunit luni, 20 februarie 2017


”Principalul punct pe ordinea de zi a ședinței Biroului Permanent a fost legat de propunerea care a fost făcută, pentru a suplimenta ordinea de zi de astăzi, având în vedere că s-a redactat raportul, de către Comisia juridică, pentru proiectul de lege de respingere a Ordonanței de urgență nr. 13/2017.

Așadar, cei care aveau anumite griji că, după o abrogare, ordonanța încă mai mișcă, astăzi o omorâm complet, ca să fie foarte clar, pe înțelesul tuturor, cu toate că era moartă, dar unii cred că era un lucru necesar. Prin urmare, ordinea de zi a fost modificată și, în plen, veți asista la adoptarea proiectului de lege de respingere”, a declarat Președintele Senatului României.
Referitor la un alt subiect discutat în Biroul Permanent al Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu a precizat:  „Astăzi am prezentat în Biroul Permanent şi, începând de mâine, încep să iniţiez dezbaterile preliminare pe iniţiativa “România dialogului”, care este gândită până la urmă să contureze care ar fi principalele modificări legislative care sunt necesare în domeniul justiţiei, atât al funcţionării justiţiei, cât şi în materia Dreptului civil, penal ş.a.m.d., administrativ. Va urma după această consultare preliminară organizarea unui dialog permanent, structurat, la care, probabil, vom hotărî de comun acord, nu pot să vă spun de acum, vom invita şi presa, deci acela va fi locul în care sigur vom discuta şi despre o propunere de legea răspunderii magistraţilor. Ceea ce vă pot spune este că asociaţiile magistraţilor în discuţiile anterioare pe care le-am avut şi anul trecut mi-au subliniat faptul că există prevederi în legislaţia actuală care vizează răspunderea magistraţilor. Sigur acest subiect nu va fi principalul subiect sau unicul subiect, va fi probabil unul din subiectele de discuţie, având în vedere solicitările care au venit şi din partea societăţii civile, din partea presei şi, de ce nu, chiar şi din mediul politic, trebuie să o recunoaştem.“

Comunicat de presa 21.02.2017 Senatul României

Distribuie acest articol Oficial Media
Share