Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Castigatorii festivalului “Crizantema de aur” -Targoviste, 2014

IMG_3104Sambata, 18 octombrie a avut loc ultima seara a festivalulului national de romante “Crizantema de aur”, unde s-a desfasurat Gala laureatilor si trei recitaluri de inalta clasa sustinute de soprana Felicia Fillip, tenorul Florin Georgescu si invitatul special al editiei cu numarul 47, cunoscutul interpret italian, Francesco Napoli.

Citeste un interviu cu Francesco Napoli oferit in exclusivitate pentru Oficial Media, din ultima seara a Festivalului “Crizantema de aur”.

Marii castigatori ai festivalului “Crizantema de aur” -Targoviste, 2014 sunt:

Sectiunea Creatie

Marele Premiu –compozitorul Ionel Bratu Voicescu– “Inima”, solist: Liana Lungu

Ionel Bratu Voicescu-Absolvent al Conservatorului, a predat elevilor din scoala Militara de muzica. Este membru al Uniunii Compozitorilor dar a facut parte o buna perioada de timp si din orchestra Teatrului Constantin Tanase. A fost bateristul formatiei Sincron, alaturi de care a facut numeroase turnee musicale, atat in tara cat si in strainatate. In anii precedent a fost present in Festivalul “Crizantema de aur” la Sectiunea Creatie, castigand o mentiune si Premiul II.

Ionel Bratu Voicescu
Ionel Bratu Voicescu

 

Solista Liana Lungu– Pianista, interpreta, compozitoare…”O prezenta artistic exceptionala, o voce rascolitoare, un farmec proaspat” (Paula Romanescu, “Azi”)

Premiul special al Primariei Municipiului Targoviste, compozitorul Constantin Bardan- “Iubirea, floare de cais”, solist: Claudia Mariana Filipescu

Constantin Bardan:” In fiecare crizantema sta ascunsa o romanta: Compozitor, absolvent al Academiie Militare de Muzica Iacob Muresan Bucuresti, laureate al mai multor editii ale Festivalurilor Crizantema de Aur Targoviste si Crizantema de Argint.

Solista Claudia Mariana Filipescu– Castigatoarea Premiului special al Juriului la Festivalul de Romante “Roze pe Bega” Timisoara 2014.

Sectiunea Interpretare:

1925261_10204181315945935_2115857984480153150_n
Tatiana Jacot

Marele premiu Tatiana Jacot, Republica Moldova- citeste interviul de la Gala Laureatilor cu Tatiana Jacot

Premiul I- Doru Emanuel Pantazi, Constanta-“Talentul sau este rasplatit cu numeroase premii: in 1999- Castigatorul marelui premiu la Concursul international “Micul print”, in 2002 Laureat al Festivalului International Babylon din Bagdad-Iraq; in 2006- premiul I la “concursul National “Mihai eminescu”-Bucuresti, sectiunea Muzica. Din anul 2009 este membru al coralei “Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

Doru Emanuel Pantazi
Doru Emanuel Pantazi

Premiul II- Raisa Barnaz, Republica Moldova- “Catifeaua din vocea mamei si-a spus cuvantul…” de origine sin satul Tabara-Orhei, Republica Moldova, este absolventa a Facultatii de Pedagogie muzicala, specializarea Profesosr de muzica si dirijor de cor. De-a lungul timpului participa la numeroase festivaluri-Concurs, unde obtine premii notabile: in 2001- Premiu special la Festivalul “Concurs “Crizantem de argint”, in 2004 Premiul II la concursul national al interpretilor de folclor “Tamara Ciobanu”, in 2008 Premiul II la Festivalul concurs “Crizantema de argint” iar in 2012, Premiul al II-lea la Festivalul “Crizantema de aur”.

Raiza Barnaz alaturi de Gabriel Boriga si Silvia Goncear
Raiza Barnaz alaturi de Gabriel Boriga si Silvia Goncear

Premiul IIIAurel Niamtu, Iasi- Absolvent al Scolii Populare de Arte din Iasi la clasa regretatului professor title Popovici, aurel Niamtu a fost descoperit in urma cu mai multi ani de cunoscutul realizator de emisiunui radio-TV Dumitru morosanu, iar ulterior a lucrat cu dirijorul Sile dinicu, dar si cu compozitorii Titel Popoviic si Temistocle Popa. A urcat pe scena de-a ungul timpului alaturi de Dan Spataru, Ion Dichiseanu, riky Dandel, Stefan Banica, angelea simile, dar si de Aurelian Andreescu.

Aurel Niamtu
Aurel Niamtu

Premiul Special Felicia Filip “Voce cu parfum de crizantema”- Gheorghe Vasilache, Dambovita- Masterand in Teologie Pastorala- Doctrina, Stiinta, Misiune in muzica-Tehnica si arta muzicala in sec. XX. A activat in corul Academic al Filarmonicii “Muntenia” intre anii 2007-2010, iar din anul 2004 si pana in present, este membru al Coralei Catedralei Mitropolitane din Targoviste.

Premiul Special al Consiliului Judetean DambovitaVoichita Regos, Baia Mare- In 2012 lanseaza albumul de romante “Doar amintiri iti mai raman”. Intre 1977 si 1990 este membra a Coralei Prietenii muzicii, perfectionandu-si performanta vocala si descoperind muzica clasica. Satisfactia profesionala vine si din partea elevilor pregatiti de Voichita Regos in cadrul Scolii de Arta. In anul 2013 participa pentru prima data la Festivalul “Crizantema de aur” obtinand premiul Special al Consiliului Judetean Dambovita. Primeste locul I la Festivalul-concurs de romante “Poveste de toamna” din Baia Mare.

Voichita Regos
Voichita Regos

Premiul Special al Scolii de Arte “Titel Popovici” din IasiSabina Maria Strachinaru, Iasi- Citeste un interviu cu Sabina Strachinaru pentru Oficial Media cu o zi inainte de castigarea premiului.

IMG_3001

Distribuie acest articol Oficial Media
Share