Cat este de importanta salteaua pe care dormim?

In cele ce urmeaza vom lista cateva aspecte la care nu v-ati fi gandit ca pot fi influentate de salteaua pe care dormiti.

Multi dintre noi vedem salteaua ca pe un simplu obiect ce se regaseste in dormitor. Insa salteaua joaca un rol foarte important in viata noastra fiindca multe aspecte ale vietii sunt dictate de starea noastra generala si de cat de odihniti suntem pe parcursul zilei.

salteaua pe care dormim

Lucruri mai putin stiute care pot avea legatura directa cu salteaua pe care dormim:

Durerile de spate. Stiati ca o mare parte dintre oamenii care se plang de dureri de spate au acele dureri fiindca dorm pe o saltea nepotrivita? Un numar destul de mic de persoane au probleme de ordin medical cu spatele. Multi au dureri de spate fiindca dorm pe o saltea prea tare sau prea moale si coloana vertebrala nu sta intr-o pozitie favorabila. O saltea buna pentru durerile de spate ne va mentine coloana in pozitia ideala si nu va pune presiune suplimentara pe anumite parti ale corpului.

 

Transpiram in timpul noptii. Cand ne este cald transpiram si nu putem dormi. Sau efectiv se incalzeste prea tare salteaua pe locul in care o folosim si tot cautam sa ne mutam iar in cele din urma adormim foarte greu. Aceste lucruri sunt strans legate de calitatea saltelei. Cele mai bune saltele au sisteme de ventilare si sunt realizate din materiale de calitate care nu permit organismului sa transpire abundent si sa umezeasca sau sa incalzeasca salteaua.

 

Amorteli ale mainilor si picioarelor. Daca presiunea corpului nu este distribuita uniform pe saltea, atunci ne putem trezi cu amorteli ale mainilor sau ale picioarelor sau cu tot felul de dureri de umeri, spate sau solduri.

 

Insomnii – Da, chiar si insomniile pot avea loc din cauza saltelei pe care dormim. Daca ne foim, ne este cald, apoi ne este frig si ne trezim ca e miezul noptii si tot nu adormim, atunci poate fi, printre altele, si de la salteaua pe care dormim. O saltea buna este confortabila, pufoasa, moale doar cat trebuie, ferma doar cat trebuie si ne va face sa ne placa sa ne punem in pat.

 

Acum… mai pare asa de neimportanta salteaua pe care dormim? Noi suntem de parere ca trebuie sa ii acordam atentia cuvenita si sa cercetam mai mult atunci cand urmeaza sa cumparam o saltea. Fiindca salteaua este un accesoriu de nelipsit din dormitor care ne influenteaza viata de zi cu zi. Daca ne documentam suficient, putem gasi o saltea ieftina si buna cu usurinta.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share