CATENA a oferit daruri beneficiarilor  CENTRULUI EGAL din Lupeni

Copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieții și reprezintă pentru noi cel mai frumos dar pe care l-am primit de la Divinitate. În fiecare zi trebuie să ne reamintim cât de importantă este educația pentru viitorul unui copil și trebuie să acționăm pentru a le asigura un viitor mai bun.  

Această frumoasă sărbătoare vine să ne reamintească nouă, maturilor, de responsabilitatea uriaşă pe care o avem faţă de copii, deoarece creşterea şi îngrijirea lor presupune multă iubire, implicare şi atenţie. Datorită iubirii şi energiei lor pozitive, o luăm și noi,  mereu de la capăt, mereu tot mai puternici.

De ziua lor, beneficiarii CENTRULUI EGAL din Lupeni au fost sărbătoriți de voluntari și colaboratori.  Primii care le-au oferit daruri au fost vecinii, cei de la farmacia CATENA.  ”Beneficiarii copii cu vârsta între 6 – 10 ani au primit cadouri. Partenerul bucuriei de astăzi  ne-au fost cei de ” FARMACIA INIMII CATENA”  Copii au primit de la reprezentanții farmaciei, cadouri constând în: cărți de colorat, creioane, semne de carte, acadele, baloane, măscuțe. Mulțumim Farmacia CATENA, pentru tot ceea ce ne-ați oferit astazi ! Mulțumim ȘI  voluntarilor participanți” a ținut să precizeze coordonatorul și directorul Simona Hîrieașu.

Sufletul nostru  se reface în prezența copiilor. Prin puritatea lor, prin energia lor, pur și simplu noi, adulții, ne reîncărcăm cu optimism și energie în prezența lor. Devenim mai buni, mai toleranți, mai răbdători. Să nu uităm niciodată că nu doar cer lucruri de la noi, precum atenție, dar copiii ne și oferă mult înapoi. Ne oferă acea perspectivă inocentă, dar atât de adevărată asupra lumii și a vieții.

Ziua Internaţională a Copilului este sărbătorită în România în data de 1 iunie, asemenea altor aproximativ 50 de state ale lumii. Totodată, peste alte 100 de ţări celebrează o zi a copilului la date diferite. Sărbătorirea unei zile dedicate copilului a fost propusă în 1925 la Conferinţa mondială pentru bunăstarea copiilor de la Geneva, în cadrul căreia 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. Ziua Internaţională a Copilului a fost stabilită în 1954, fiind numită Ziua Universală a Copiilor, care se celebrează la 20 noiembrie, în fiecare an, promovând colaborarea internaţională şi conştientizarea problemelor copiilor din întreaga lume, dar şi dezvoltarea bunăstării acestora. Adunarea Generală ONU a stabilit  ÎN 2012  ca 1 Iunie să fie și Ziua Internațională a Părinților, pentru a atrage atenția comunității internaționale cu privire la rolul important al familiei în creșterea și bunăstarea copiilor. În România, Parlamentul Copiilor a decis în 2016 să promoveze o inițiativă legislativă de stabilire a zilei de 1 Iunie ca sărbătoare legală. Din 2017, ziua de 1 Iunie este și sărbătoare națională oficială, în care nu se lucrează.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share