Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Portugalia are cel mai lung pod din Europa

Cel mai mare oraș din Portugalia este capitala Lisabona, o metropolă vie, plină de artă și cultură. Străzile sale istorice sunt pline de magazine, restaurante și muzee, precum și unele dintre cele mai frumoase clădiri din lume, cum ar fi Torre de Belem și Mosteiro dos Jeronimos. Orașul are, de asemenea, unele dintre cele mai bune plaje din țară, precum Playa de Cascais și Praia Carcavelos.

Portugalia pod lung calatoria

Ce să știi despre Portugalia

Portugalia a fost prima țară în care a avut loc abolirea sclavagismului, în anul 1761, cu aproximativ o jumătate de secol înainte ca Marea Britanie, Franța, Spania sau SUA să urmeze același model.

Podul Vasco da Gama din Lisabona este cel mai lung pod de pe continent, cu o lungime de 17 kilometri.

Peste 236 de milioane de oameni din întreaga lume sunt vorbitori nativi de limba portugheză, aceasta fiind limba oficială din 9 țări: Portugalia, Brazilia, Capul Verde, Angola, Principe, Mozambic, Sao Tome, Guineea-Bissau și Guineea Ecuatorială. Portugheza se mai vorbște și în Goa din India, Macao și Timorul de Est.

Despre poporul portughez

Portughezii sunt oameni prietenoși și călduroși, care sunt întotdeauna gata să-și împărtășească cultura și istoria țării lor. Poporul portughez se bucură de o mulțime de activități tradiționale, cum ar fi dansul și muzica, precum și o mulțime de festivaluri și evenimente. De asemenea, portughezii sunt cunoscuți pentru mâncarea lor tradițională, cum ar fi peștele, carnea de porc și orezul. Ei sunt, de asemenea, cunoscuți pentru produsele lor vinicole, precum vinul porto, care sunt de neegalat.

În concluzie, Portugalia este o destinație minunată pentru turiști, oferind o mulțime de opțiuni pentru a vă bucura de istorie, cultură și plaje frumoase. Cu o mulțime de orașe, atracții turistice, plaje și munți, țara oferă experiențe unice și memorabile, precum și o ocazie de a cunoaște poporul portughez și cultura locală.

💖💖💖Citiți aici: Călătoria prin Portugalia – O Experiență Unica✔✈🛏😍💖

Se schimbă banii adevăraţi cu bancnote falsificate. Top metode să depistezi fake-urile

Perspective numerologice pentru luna Martie 2024

Cea mai bătrână femeie din lume a atins vârsta de 117 ani. Maria a trecut prin gripa spaniolă și Războiul Civil

Distribuie acest articol Oficial Media
Share