28/11/2020

Vacanta de vis- Jurnalul meu de calator (2)

13510_1091036957578305_2559797360702928099_nZiua 2
Intalnirea a fost in jurul orei 9, o scurta prezentare a hotelului in care am fost cazati si ne indreptam spre prima surpriza a organizatorilor – Grand Mosque.
Il avem pe Serghei, ghidul nostru actor pentru acest obiectiv. Spun actor pentru ca reuseste sa ne transpuna prin interpretarea detaliilor in lumea araba.
Acum 43 ani nu exista nimic aici, era desert cat vezi cu ochii, similar Deserului Saharei (am facut comparatie pentru intelegerea dimensiunii). In momentul acesta sunt 7 emirate in total: Abu Dhabi, Dubai, Ras al Haima sunt cele mai importante. In 1991 s-a hotarat unirea celor 7 emirate in Emiratele Arabe Unite.
Este incredibila istoria Emiratelor Arabe Unite si modul in care a ajuns ceea ce se vede astazi, doar in decurs de 40 ani -in 1966 a fost extras pentru prima oara petrolul in Emirate, un an mai tarziu pleca spre Europa primul petrolier iar in 1970 ajunge in Emirate prima sarja de bani.
Ce credeti ca face Seikh Zayed? Cheltuie banii pentru el si familia lui? Nu! Reinvesteste in tara; se pare ca, in ciuda faptului ca nu stia sa scrie si sa citeasca, a fost un conducator intelept; emiratezii il numesc “our father” -ce frumos…

Asa cum va spuneam ne indrepram spre Moscheea Sheicului Zayed, o grandioasa constructie similara Taj Mahalului. Considerata cea mai mare moschee din Emirate si a opta din lume, bijuteria arhitectonica este decorata in stil arab minimalist cu fond predominant alb si detalii colorate. In stilul caracteristic a tot ceea ce fac ei “cel mai” moscheea are cel mai mare candelabru din lume ( cotat de Guiness Book) impodobit cu 43 milioane de cristale Swarovski, cea mai mare carpeta lucrata manual din lume -450.000- 500.000 mp, iar desenul candelabrului se regaseste proiectat pe covor. Totul este pe cat de grandios pe atat de rafinat. Toata atmosfera din moschee iti da o pace si o liniste interioara pe care speri sa o duci cu tine in lumea din care vi si care este atat de diferita de cea de aici.
Aici totul este relaxat, chiar si aerul desi este fierbinte. Oamenii sunt buni unii cu altii, toleranti si foarte pacifisti. Intri repede in “mood” -ul lor, te molipseste starea de bine si de bunatate.
Ne luam ramas bun de la Moschee, nu inainte a de afla tot de la ghidul nostru Serghei ca dupa ce Zayed a trecut in lumea celor drepti a fost inmormantat langa moscheea pe care a construit-o si in onoarea lui, un iman citeste din Coran 24 h/zi, zi si noapte, 365 zile/ an. Oau!

Ne indreptam cu pasi rapizi catre Ferrari Park, construit pe o suprafara imensa, acoperita si climatizata… Cum sa ai o constructie de asemenea anvergura cu inaltime de cel putin 10m climatizata la 22 grade, in conditiile in care afara sunt 40 si????? In stilul deja cunoscut “cel mai”, parcul are pe acoperis cea mai mare sigla Ferrari din lume, cel mai rapid rollercoaster din lume (240km/h) si multe alte minuni “cele mai”. Am avut tur de park din partea conducerii parcului cu intrari VIP ( fara sa stam la rand) 
Am plecat din parc fascinata, pentru baieti mai ales trebuie sa fie o experienta pe care trebuie sa o traiasca odata in viata. Dupa ce am trait experienta de a ajunge la 240 km/ h in 5 secunde, pluteam la propriu si la figurat… Sunt fascinata de aceasta lume, de oameni, de locuri, de hoteluri, de strazi, de constructii, de tot!

Dupa check-in si un dus rapid  (20 min) am plecat spre down town Abu Dhabi. Doamne sfinte!!!! Nu pot descrie in cuvinte, mi se pare ca as face o nedreptate daca as incerca sa descriu peisajul- trebuie simtit! Cladirile, asa cum v-am spus, fiecare unica in felul ei dar in acelasi timp parte dintr-un intreg. Pana nu vezi cu ochii tai, nu poti crede ca atata diversitate poate duce la armonie-vizuala, mentala si spirituala.
Ne oprim pentru un scurt shooting la Emirates Palace, construit initial ca locuinta regala si transformat ulterior in hotel. Practic se spune ca este hotelul de 7* al Abu Dhabi-ului. Sex and the City si mai noul Fast and Furios 7 au fost gazduite pentru filmari in aceast palat….
Ziua noastra se incheie cu tur de 2 hoteluri de 5*(!!!) si cina ( evident la 5 de 5)
Nu ratam bineinteles pub-ul hotelului care la ora 11:30 este full, sunt atat clientii hotelului cat si turisti de la alte hoteluri (pub-ul este tipic englezesc) si localnici.
S-a facut ora 1:30 incerc sa dorm ca maine am o zi grea.
Va pup!

Teodora Lutescu –Blue Moon Travel

Distribuie acest articol Oficial Media
Share