Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ce este HTTPS? De ce este important să ai un site securizat?

Internetul, în general, este un loc foarte sigur. Cu toate acestea, există unele părți care adesea nu sunt sigure și pot fi periculoase de vizitat. Din acest motiv, ar trebui să vă asigurați întotdeauna că site-ul dvs. web folosește o conexiune sigură utilizând HTTPS.

Ce este HTTPS
Businessman logging in to his tablet

Simplificat, HTTPS asigură că datele trimise între browser și server nu pot fi interceptate sau modificate de oricine altcineva. Aceasta înseamnă că, dacă utilizați o conexiune nesecurizată (HTTP), atunci oricine din rețeaua dvs. ar putea intercepta informațiile care sunt transmise de pe calculatoarele voastre.

Browserele web precum Chrome, Firefox și Edge afișează un mesaj care le spune utilizatorilor dacă un site este sau nu sigur

Lăcata verde din bara de adresare de pe site-urile web care utilizează HTTPS îi ajută pe clienți să se simtă în siguranță în timp ce navighează și fac achiziții pe site-ul web. Aceasta este cel mai bine cunoscut simbol al încrederii de pe internet și doriți să vă asigurați că îl includeți în site-ul dvs. neapărat, astfel încât să puteți obține încrederea vizitatorilor dvs. Când cineva vede acel lacăt minuscul de lângă adresa unui site web, știe că informațiile pot fi transmise în siguranță. Această siguranță este foarte importantă pentru orice afacere care încearcă să-și dezvolte credibilitatea online!

HTTPS împiedică, de asemenea, furnizorii de servicii de internet să vadă ceea ce faci online

Pentru a realiza o conexiune sigură, browserul dvs. trebuie să știe cine deține site-ul pe care îl utilizați — acest lucru se face prin verificarea unui certificat digital emis de o autoritate de certificare (CA) de încredere. CA verifică că sunteți cine spuneți că sunteți și apoi emite un certificat unic pentru numele de domeniu sau subdomeniul dvs., care poate fi folosit pentru a cripta toate datele trimise între site-ul dvs. și browserele vizitatorilor.

Nimeni, inclusiv furnizorii de servicii de internet nu poate accesa aceste date în afară de dvs. și site-ul unde le trimiteți, odată ce datele sunt criptate.

Criptarea datelor sensibile le protejează de a fi vizualizate de alte persoane

Când aveți un certificat SSL, vizitatorii vor fi în siguranță deoarece informațiile lor sensibile (tranzacții financiare, autentificări etc.), vor fi criptate. Acest lucru înseamnă că va fi mai greu pentru terți să fure aceste informații sau să preia identitatea site-ului dvs. într-un atac de phishing.

Vizitatorii pot inspecta certificatul HTTPS al site-ului dvs. web pentru a verifica dacă site-ul aparține companiei, organizației sau agenției dvs. înainte de a furniza informații personale, cum ar fi numerele de card de credit și acreditările de conectare.

Hand using laptop computer with virtual screen and document for online approve paperless quality assurance and ERP management concept.

Cea mai simplă cale spre securizare

Dacă doriți să vă securizați site-ul, apelați la un provider de servicii găzduire web de calitate. Cât timp providerul dvs. este înregistrat la toate autoritățile online, ar trebui să primiți un certificat în mod automat.

Dacă aveți servere VPS proprii, atunci în multe cazuri sunt necesari pași adiționali, precum înregistrarea sine-stătătoare la autoritățile emitente pentru a obține statutul de website HTTPS. Cu toate că uneori poate părea anevoios, acest proces este absolut necesar în zilele de astăzi.

Dacă căutați servere dedicate în România, un provider excelent sunt Megahost, care vă vor oferi certificat SSL gratuit în orice pachet web hosting.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share