Ce este o fosă septică și ce avantaje îți aduce investiția în aceasta?

Majoritatea investițiilor pe care le facem pentru locuință, au ca și scop principal sporirea confortului, de aceea în astfel de momente, suntem foarte atenți la deciziile pe care le luăm și la modul în care investim. Trăind într-un mediu urban, este destul de puțin probabil să te confrunți cu lipsa unui sistem de canalizare modern, însă în multe zone rurale, lucrurile stau într-un mod diferit. Mulți dintre cei ce locuiesc în zone rurale, sunt adesea puși în situația de a găsi cele mai bune soluții pentru a evacua apa menajeră. Multe dintre soluțiile tradiționale nu mai sunt eficiente, astfel că din ce în ce mai mulți locuitori din zonele rurale, își îndreaptă încrezători atenția înspre celebrele fose septice.

Fosa septică desemnează un sistem de evacuare și tratare a apei menajere dintr-o locuință, acolo unde în general nu există un sistem de canalizare. Desigur acestea pot fi utilizate și de către locuitorii de la casă, din cadrul unui oraș, dacă se dorește acest lucru sau dacă nu există încă implementată o rețea centrală de canalizare. Iată așadar câteva dintre cele mai importante avantaje pe care investiția în fose septice ți le poate aduce și despre cum ar trebui întreținută!

Costuri mai mici

Deși poate investiția inițială poate părea mai mare, cert este faptul că în timp, cheltuielile vor fi amortizate destul de ușor având în vedere costurile pe care le implică rețelele de canalizare care presupun un cost de instalare destul de mare, dar și plata lunară aferentă. Astfel, o fosă septică te poate ajuta să reduci diferite costuri în timp.

Protejezi medicul înconjurător

Printre avantajele pe care instalarea unei fose septice le aduce, trebuie consemnat și faptul că acestea sunt foarte prietenoase cu mediul înconjurător. Mai precis, reziduurile nu ajung în sol înainte ca apa să fie epurată, așa cum se poate întâmpla în situația altor soluții clasice de evacuare a apei menajere. În plus, odată filtrată, apa va ajunge în sol, fiind benefică vegetației din imediata apropiere.

Rezistență sporită

Indiferent de materialul din care este concepută, o fosă septică instalată în conformitate cu recomandările producătorului și întreținută corespunzător, poate rezista o perioadă foarte îndelungată de timp. Aceasta trebuie însă verificată periodic de personal specializat, astfel încât să fie identificate la timp eventuale probleme apărute.

Cum întreținem o fosă septică?

Privită din exterior, o fosă septică poate părea un lucru simplu, însă în realitate ea este un întreg sistem complex, de aceea este recomandat ca întreținerea și verificările periodice să se facă întotdeauna numai de către un specialist. Această verificare este recomandat a se face o dată pe an, astfel încât să poți preîntâmpina apariția unor probleme serioase.

Trebuie ținut însă cont de faptul ca durata de viață a unei fose septice depinde foarte mult de modul în care este întreținută. Spre exemplu, este indicat să te asiguri că nu arunci niciodată pe chiuvetă sau pe WC lucruri ce ar putea duce la înfundarea țevilor. Respectând cu strictețe acest lucru, te vei putea bucura pentru vreme îndelungată de fosa septică pentru care ai optat.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share