05/12/2020

Pune-te pe primul loc!

PUNE-TE PE PRIMUL LOC!
Nu este un indemn egpoist! Dimpotriva. Cei din jur asteapta ajutorul tau, fara sa se gandeasca ca si tu ai probleme. Asa ca ai grija de tine, ca sa poti fi un sprijin pentru familie si prieteni. Cu toate treburile de prin casa si de la serviciu, cine mai are timp de manichiura, de par sau de o carte buna? Lunga lista de activitati te streseaza, iar din aceasta cauza esti nervoasa, dormi prost si nu mai gasesti placere in nimic.Nu este departe momentul in care vei claca si nu vei mai fi in stare de nimic. Invata sa ia grija de tine, inainte de orice!
Nu este nevoie sa trebaluiesti cat e ziua de lunga. Daca stii ce ai de facut, organizeaza-te astfel incat sa iti ramana cateva ore libere.Timpul trece, indiferent daca muncesti toata ziua sau stai degeaba, asa ca nu-l irosi. Obisnuieste-te sa faci in acelasi timp un lucru util si unul placut. Asa nu se va mai simti presiunea responsabilitatilor. Foloseste timpul cu cap, si astfel il vei transforma in prietenul tau.
Putina miscare nu strica niciodata nimanui! O sa spui ca faci suficienta ”miscare” fiind si mama, si sotie si un angajat responsabil. Nu este asa! O data cu varsta, si corpul tau resimte munca de peste ani si… nu este foarte fericit. Ai grija si de el macar de trei ori pe saptamana. Fie ca faci cate o plimbare sau putina gimnastica, miscarea pune sangele in functiune si mentine un tonus ridicat.
Somnul de frumusete: si maine este o zi! Poate chiar una mai usoara decat cea de astazi. Fara sa iti faci un obicei din ” a lasa pe maine ce poti face azi”, nu este o tragedie daca se intampla. Respecta-te! 8 ore de somn domoleste trecerea anilor si iti incarca bateriile.
O masa sanatoasa: Cum se face ca tocmai tu, care pregatesti masa in fiecare zi, uiti sa te hranesti cum se cuvine? Tendinta este sa iti vezi copilul si partenerul satisfacuti, iar apoi, daca mai ai timp si chef, mananci si tu. Stabileste ca masa de seara sa fie o masa in familie.
Iar dimineata iti poti face un sandvis, iar daca nu ai timp, mananca-l in drum spre serviciu.
Ai grija de tine si de corpul tau si nu te mai neglija, pune-te pe primul loc!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share